"Simonović je konstantno odličan"
"Simonović je konstantno odličan"

Deset dana kada se mnogo toga “lomi”

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.03.17. | 17:43

Crvenu zvezdu u tom periodu očekuju tri od četiri poslednje utakmice u ligašakom delu Evrolige, te drugi susret polufinalne serije ABA lige protiv Budućnosti

Simonović je konstantno odličanDani kada se lomi. Dani kada je važno biti na vrhuncu forme. Kada cela sezona praktično dobija epilog i smer. Dani kada Crvena zvezda igra četiri izuzetno važne utakmice u 10 dana. Tri u Evroligi i jednu u polufinalu ABA lige.

Počevši od sudara sa bratskim Olimpijakosom Zvezda će biti u situaciji da drži sudbinu u svojim rukama. Imaće crveno-beli priliku da savladaju tim koji do sada nisu savladali. Možda je ovo prava šansa za tako nešto.

Izabrane vesti

Crveno-beli iz Pireja najavili su tešku utakmicu, ali i to da su pod znakom pitanja Vasilis Spanulis i Met Lodžeski. Prema poslednjim informacijama koje smo dobili iz Grčke, Spanulis najverovatnije neće biti spreman zbog prehlade, dok bi Lodžeski trebalo da bude u timu.

Grci znaju šta ih čeka: Zvezda izvanredna! Tukli su kod kuće Fener, CSKA, Real...

Posle meča sa Pirejcima, Zvezdu čeka poslednji "dupli program" u Evroligi i okršaj protiv Barselone u Kataloniji. Crveno-beli su do sada pokazali da im odlično leže situacije kada se igraju dve utakmice za tri dana, da tada dolazi do izražaja njihova odlična fizička sprema, tako da bi i ova utakmica mogla da bude jako dobra šansa da se dođe do pobede protiv Barselone. Katalonci ove sezone ne igraju na nivou svog renomea, ali i imaju neverovatan broj povreda, čak za rubriku "verovali ili ne".

Povreda Ribasa u Beogradu

Samo četiri dana iza Barselone Zvezdu čeka drugi meč polufinala ABA lige protiv Budućnosti i to u gostima. Utakmica koja je u najmanju ruku važna kao i ove u Evroligi, možda i važnija, jer od nje zavisi da li će sledeće godine "biti Milana", kao što reče  Dejan Radonjić. I u pravu je kada ističe da javnost i navijači često zaboravljaju važnost ABA lige davajući prednost Evroligi.

Još samo Olimpijakos! Dobićemo ga, samo je pitanje kad...

Na isteku marta, 31, u goste Zvezdi dolazi Uniks i time će se napraviti krug utakmica u 10 dana koji mogu da imaju veliki uticaj na budućnost kluba. Ukoliko, hipotetički, Zvezda dobije Budućnost, i ostvari dovoljno dobre rezultate u Evroligi da se plasira u četvrtfinale bez obzira na rezultat poslednjeg meča na gostovanju Darušafaki, već 1. aprila mogli bismo da kažemo da je Zvezdina sezona prilično uspela (iako bi crveno-beli tek morali da dobiju finale ABA lige), a da ne bude ono "april-li-li-li".

Kuzmić je veoma važan za igru Zvezde

Problemi postoje, potrošnja je enormna, veća nego kod ostalih evroligaša jer se njihovi šampionati ne završavaju sada, kada i ABA liga. Talon je nikada veći, tu je i povreda Jovića koja je baš došla u "nevreme", putovanja, iscrpljenost, pritisak...

Ali, kao što rekosmo posle prve polufinalne utakmice protiv Budućnosti - Zvezda je ove sezone uvek bila najbolja kada je najvažnije.

A u narednih 10 dana biće veoma važno.

ZVEZDIN RASPORED:

22. mart: Crvena zvezda - Olimpijakos (Evroliga)
24. mart: Barselona - Crvena zvezda (Evroliga)
28. mart: Budućnost - Crvena zvezda (polufinale ABA lige, drugi meč)
31. mart: Crvena zvezda - Uniks Kazanj (Evroliga)

--------

4. april: Eventualna treća utakmica Crvena zvezda - Budućnost (ABA liga)
7. april: Darušafaka - Crvena zvezda (Evroliga, poslednja utakmica ligaškog dela)

(FOTO: Star sport)


tagovi

Vasilis SpanulisSrbijaOlimpijakosMet LodžeskiEvropaEvroligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara