Dragan Stanković
Dragan Stanković

Dinamo otpisan, Lube nepobediv u Evropi

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.19. | 10:26

Italijanski, evropski i svetski vicešampion veliki favorit protiv Moskovljana

Među osam najboljih ekipa Evrope plasirali su se tri ruska, po dva italijanska i poljska kluba i Šamon kao predstavnik Francuske. Počinje nokaut faza Lige šampiona. U prvom četvrtfinalnom paru u utorak u Moskvi se sastaju Dinamo i Lube.

Italijanski tim za koji igra nekadašnji kapiten Srbije Dragan Stanković je veliki favorit ne samo za prolazak u polufinale evro elite, nego i za trijumf u prvom meču u ruskoj prestonici. Ekipa iz Ćivitanove nije poražena u grupnoj fazi. Šest susreta – šest pobeda, od toga po jedna sa 3:2 i 3:1 i četiri maksimalna trijumfa.

Izabrane vesti

Najveća opasnost po ruski tim preti od bugarskog korektora Cvetana Sokolova. On je sa 91 poenom najefikasniji odbojkaš italijanskog, evropskog i svetskog šampiona. Lube je u formi. Posle nesrećno izgubljenog finala Kupa Italije od Peruđe u pet setova, ekipa iz Ćivitanove je vezala šest trijumfa u svim takmičenjima.

S druge strane, Dinamo je u četvrtfinale stigao kao drugoplasiran u grupi u kojoj je dominantan bio italijanski šampiona Peruđa. Svesni su u domaćem timu snage Lubea.
Radujem se mečevima sa jednom od najboljih svetskih ekipa. Očekujem spektakl. Spremali smo se 10 dana za ovaj duel koji dočekujemo u dobrom raspoloženju. Znamo za snagu asova Cvetana Sokolova i Osmanija Huantorena, ali nema predaje. Ako svedemo greške na minimum imamo šanse“, rekao je trener Moskovljana Konstantin Brijanski.

Najbolji poenter Dinama u Ligi šampiona je iskusni Holanđanin Dik Koj sa 90 poena. On je pre sedam godina igrao jednu sezonu za Lube. Ova dva kluba jedini put su se sastale davne 2007. godini u borbi za treće mesto u Evropi. Tada su Moskovljani bili ubedljivi – 3:0.

Revanši se igraju naredne nedelje. U polufinale će ekipa koja sakupi četiri boda. Trijumf od 3:0 i 3:1 donose tri boda, a pobeda od 3:2 dva, odnosno bod za poraženog.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 17:00 11481 LŠ PF Dinamo Moscow - Lube hs 2 (+1.5) 1,30
Ukupna kvota1,30

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak
17.00: (5,30) Dinamo Moskva – Lube (1,12)

Sreda
18.00: (5,80) Gdanjsk – Zenit Kazanj (1,10)

Čertvrtak
18.00: (2,70) Belhatov – Zenit Sankt Peterburg (1,40)
20.30: (5,80) Šamon – Peruđa (1,10)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Printscreen


tagovi

CEV Liga šampionaLubesportsko klađenjeDragan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara