Dovoljna je jedna tiki-taka „a la Napolitana“ i pobeda je „juventusovska“ (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.02.18. | 16:55

Pobedio Benevento! Zakuvalo se u borbi za opstanak

Osnosna razlika između ovog Napolija i onog iz prethodnih sezona je što ume da pobeđuje i „ružno“, odnosno na minimalce umesto da bezglavo juri rivale da im napuni mrežu. Napoli ne da čelo tabele i opet ispred Juventusa pošto je sa 1:0 na San Paolu savladan autsajder SPAL kojem se smeši ekspresan povratak u Seriju B.

Napoli je po broju minimalnih pobeda u prvenstvu ove sezone sustigao najvećeg rivala Juventus - imaju ih po pet. Dakle, i Napoli je naučio kako da pobeđuje „juventusovski“. Čak se ovaj minimalac i ne može nazvati „ružnim“ jer je ostvaren na prelep način.

Izabrane vesti

Napoli je u šestom minutu načeo rivala na predivan način. U Barseloninom stilu su napolitanci odirgali tiki-taku i Alan je posle akcije Mertensa i Kaljehona „na prvu“ pogodio u situaciji „jedan na jedan“.

Očekivano, nastavio je Napoli da dominira. Stvarao je šanse, mogao i ranije da reši pitanje pobednika, ali je ovih 1:0 bilo dovoljno za tri boda i povratak na čelo tabele u iscrpljujućoj trci sa Juventusom. Hamšiku je poništen gol zbog minimalnog ofsajda, Mertensa su centimetri delili od novog gola... Na kraju, San Paolo je zaodovoljno ispratio svoje miljenike koji u narednom kolu gostuju Kaljariju, pa onda slede dva derbija sa Romom i Interom.

Ključa u borbi za titulu, ali kuva i na dnu. Čak je i Benevento uspeo da zadrži minimalnu nadu o opstanku. Najgori tim Serije A je zabeležio tek treću pobedu u sezoni pošto je preokrenuo protiv Krotonea i slavio sa 3:2. I dalje su 11 bodova udaljeni od sigurne zone, ali da su poraženi kasnili bi za Krotoneom čak 17 bodova i bili bi gotovi. Krotone je poveo golom Milanovog deteta Đovanija Kroćate, ali su Veštice preokrenule. Prvo je novajlija i nekadašnji Totenhemov vezista Sandro pogodio glavom posle kornera, a onda je i Viola šutem sa 20 metara uz pomoć Krotoneovog defanzivca okrenuo na 2:1. Prethodno mu je loptu dodao Filip Đuričić, ali se to ne može baš nazvati asistencijom. Međutim, najbolji libijski fudbaler Ahmed Benali je vratio Krotone u igru sredinom drugog poluvremena. Delovalo je kao još jedna prokockana šansa Beneventa, a onda erupcija oduševljenja u 89. minutu. Rezervista Šeik Dijabate je postigao prvenac u Seriji A posle pravog karambola pred golom Krotonea i ostavio Benevento da sanja o čudesnom spasenju... 

Finiš meča je doneo i veliko slavlje u Bolonji koja je dodatno zagorčala život Sasuolu pobedom od 2:1. Iako su gosti po igri šansama zaslužili makar bod, opet su platili ceh slaboj odbrani koja je posle Beneventove najgora u ligi. Poli je doveo Bolonju u vođstvo, da bi Kuma Babakar postigao prvenac u novom klubu za izjednačenje. Čovek odluke je bio Erik Pulgar koji je u 88. minutu postigao prelep gol iz slobodnjaka za pobedu. 

ITALIJA 1 - 25. KOLO:

Subota

Udineze - Roma 0:2 (0:0)
/Under 70, Peroti 90+1/

Kjevo - Kaljari 2:1 (0:0)
/Đakerini 74, Ingleze 76 - Pavoleti 82/

Đenova - Inter 2:0 (1:0)
/Ranokija 45 autogol, Pandev 59/

Nedelja

Torino - Juventus 0:1 (0:1)
/Aleks Sandro 33/

Benevento - Krotone 3:2 (1:1)
/Sandro 37, Viola 65, Dijabate 89 - Kroćata 11, Benali 73/

Bolonja - Sasuolo 2:1 (1:1)
/Poli 12, Pulgar 88 - Babakar 28/

Napoli - SPAL 1:0 (1:0)
/Alan 6/

18.00:  (2,45) Atalanta  (3,25)  Fjorentina (2,95) 
20.45:  (1,70) Milan (3,70) Sampdorija (5,20) 

Ponedeljak

20.45:  (1,15) Lacio  (8,50)  Verona (15,00)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama  

(FOTO: Action images)


tagovi

Alan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara