""
""

Drama u Limburgu pripala Genku! Biće Ostende trn u oku mnogima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.07.16. | 19:59

Standard i Vesterlo po dva puta tresli mreže

Fudbaleri Genka mogu da budu zadovoljni startom nove sezone, pošto su na svom terenu savladali Ostende rezultatom 2:1 i tako otvorili kampanju za napad na titulu. 

Izabrane vesti

Mada, može se doneti zaključak i da je domaćin imao sreće na kraju, pošto su fudbaleri Ostendea u dobrom delu susreta za nijansu bili konkretniji i opasniji. Ali, igrači Genka bili su strpljiviji i na vreme su iskoristili svoje šanse, što je i donelo trijumf. 

Dugo je Ostende držao konce u svojim rukama, tačnije celo jedno poluvreme, ali je samo jedna greška dovela do toga da domaćinu ipak značajno poraste samopouzdanje. Mrežu je zatalasao Nikolaos Karelis samo pet minuta po početku drugog dela utakmice i to posle velike greške protivničke odbrane. 

Ostendeov duh ostao je snažan, ali falio je taj gol koji bi pokrenuo stvari i možda goste usmerio ka pobedi. Posle nekoliko propuštenih šansi stigla je i kazna. I to u poslednjem minutu meča, kada je Mbvana Samata još jednu grešku Ostendea krunisao pogotkom, vrednim tri boda. 

Fudbaleri Ostendea na kraju su mogli samo do počasnog gola, koji je na momenat podigao tenziju u Limburgu. Ipak, prava mala simultanka Noledža Musona nije mnogo poremetila planove domaćina. Ostende je ipak pokazao da bi mogao ove sezone da bude trn u oku najvećim konkuretnima za titulu. 

Nešto ranije Vesterlo i Standard odigrali su jedan zanimljiv susret koji je završen rezultatom 2:2. Sve je počelo golom Santinija za vođstvo Standarda već u šestom minutu, da bi u periodu od 33. do 45. minuta Akolatse i Guanvola preokrenuli rezultat. Ipak, na kraju su gosti uzeli zaslužen bod, a gol za konačni rezultat postavio je Legear

PRO LIGA - 1. KOLO:

Petak:

Mehelen - Briž 0:2 (0:2)
/Izkvierdo 27, Kols 30/

Subota:

Muskron – Anderleht 1:2 (1:0)
/Marković 26 - Ačimpong 62, Sila 65/

Zulte Varegem – Eupe 3:0 (0:0)
/Leže 63 pen, Derjik 72, Lepon 84/

St. Trujden – Lokeren 1:0 (0:0)
/Prošvic 76/

Šarlroa - Vasland Beveren 1:0 (0:0)
/Vilems 90+3/

Nedelja:

Vesterlo - Standard Lijež 2:2 (2:1)
/Akolatse 33, Guanvola 45+1 – Santini 6, Legear 90/

Genk – Ostende 2:1 (0:0)
/Karelis 50, Samata 90 - Muson 90+3/

Kortrajk – Gent 1:1 (1:0)
/Oali 32 - Renato Neto 50/

(FOTO: Action Images)


tagovi

VesterloStandard LiježŽupiler Pro ligaOstendeNikolaos KarelisGenkEvropaBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara