"Drobnjak dobro zna kako se pobeđuje Zvezda"
"Drobnjak dobro zna kako se pobeđuje Zvezda"

Drobnjak za MOZZART: Sve prognoze su prazne priče, derbi se dobija na terenu, a ne na papiru

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.11.14. | 21:56

Trofejni košarkaš Partizana smatra da sve priče i prognoze uoči derbija uvek brzo padnu u vodu kada igrači izađu na teren

Drobnjak dobro zna kako se pobeđuje Zvezda

Do pobede se ne dolazi pričom po medijima, već samo na terenu. Predrag Drobnjak igrao je sedam sezona za prvi tim Partizana, a uoči prvog ovosezonskog derbija sa Crvenom zvezdom, kaže da su sva predviđanja i prognoze nezahvalne i često nebitne.

Izabrane vesti

Gledajući situaciju na tabeli i trenutno formu, favorit u okršaju u Pioniru je ekipa Crvene zvezde koja u Jadranskoj ligi nema poraz, a u Evroligi se nalazi na korak od plasmana u Top 16 fazu.
“Svake godine je ista priča… Ko je favorit ili u prednost, a u stvari je sve to vrlo malo bitno. Prosto, izađeš na teren, tamo se igra i odlučuje ko će da trijumfuje. Tačno je da Zvezda igra dobro ove sezone, nema poraz u Jadranskoj ligi i nalazi se na pragu Top 16 faze Evrolige. Ipak, na terenu je to potpuno drugačija priča, jer ne igra papir već teren”, rekao je Drobnjak za MOZZART Sport.

Bivši centar NBA ligaša Sijetla, LA Klipersa i Atlante kaže da prati igre crno-belih ove sezone.
"Pratim kako Partizan igra ove sezone. Crno-beli sada trenutno nemaju neku superzvezdu u svom sastavu. Ipak, siguran sam da je stručni štab Partizana dobro analizirao protivnika i spremio pravu taktiku u skladu sa onim sa čime raspolaže", naveo je centar koji je svojevremeno igrao i za Efes, Taukeramiku, Đironu, Bešiktaš, Iraklis i PAOK.

Prema Drobnjakovim rečima nije zahvalno porediti gradske derbije iz prethodnih perioda kada je on igrao sa današnjim utakmicama.
“Kako kažu, svako vreme nosi svoje breme. Jednostavno, ne verujem da mogu da se prave poređenja tog tipa. Drugačije je bilo 80-tih u odnosu na 90-te, a potom i deceniju posle. Čak su bila i druga takmičenja u kojima su se igrali derbiji, ovo je sad Jadranska liga, a nema nijedne ekipe sa Jadranka.  Sada je sve to drugačije”, zaključio je Drobnjak.

Drobnjak je igračku karijeru završio 2011. godine u dresu grčkog Iraklisa, a u trofejnoj reprezentativnoj karijeri osvojio je dve titule svetskog i jednu evropskog šampiona. Za Partizan je igrao od 1992. do 1998. godine i u sezoni 2006/07.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaJadranska ligaFK PartizanPredrag DrobnjakSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara