Drugi brejk u Orakl areni! Lu Vilijams se otkačio, Golden Stejtu nisu vredela ni dva rekorda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.19. | 08:38

Klipersi stigli do 2:3, Hjuston u narednom kolu plej-ofa

Britanci bi rekli „nije gotovo dok debela žena ne zapeva“, a Amerikanci od sinoć govore „nije gotovo dok ne kaže Lu Vilijams“. Pljemjeker Los Anđeles Klipersa izrastao je u neočekivanog junaka pete utakmice prve runde plej-ofa i režirao još jedan brejk tim iz Kalifornije na terenu vladajućeg NBA prvaka, pošto je bio najzaslužiji za trijumf 129:121 i smanjenje rezultata na 2:3.

Očekivalo se da Ratnici završe seriju i počnu da spremaju taktiku za veliki obračun sa Hjustonom u polufinalu Zapadne konferencije, međutim, projektovani derbi će morati da pričeka, bar još neki dan, jer se ekipa Stiva Kera ponovo okliznula pred svojim navijačima i pitanje je kako će podneti već drugi poraz dok je čak šest konkurenata u ovoj fazi takmičenja seriju završilo bez većih problema.

Izabrane vesti

Golden Stejtu nije vredelo ni što je igrao u najjačem sastavu, što su njegova dva ponajbolja igrača postavila rekorde, jer je pomenuti Vilijams bio nezaustavljiv. Postigao je 33 poena i zabeležio deset asistencija, a sve kao rezervista. Možda i ključni potez napravio je u trenutku kad je Kevin Durant zakucavanjem doneo domaćinu prednost posle dugog čekanja (118:117), uzvratio je trojkom pod faulom, zatim realizovao naredna dva napada i potpisao se ispod senzacionalne pobede Klipersa, koja budi nadu timu  iz Los Anđelesa da može do čuda. Jer, prethodni tim koji je dvaput tukao Golden Stejt u Orakl areni u plej-ofu bio je Klivlend 2016, ostavivši ih bez prstena.

Braniocu titule nije pomoglo ni što je Kevin Durant dobacio do rekorda karijere u doigravanju (45 poena), niti što je Stefon Kari postao prvi košarkaš u istoriji lige koji je u plej-of mečevima prebacio granicu od 400 trojki. A ni što su njih dvojica zajedno pogodili 53,8 odsto ponea Ratnika u ovoj seriji. Moraće ili da ponove slična izdanja ili da se uzdaju u pomoć saigrača u narednom meču koji je na programu u petak.

Pobednik će na megdan Hjustonu, pošto su Rakete u prvom kolu plej-ofa lako izašle na kraj sa Jutom. Slavile su 4:1, sinoć je bilo 100:93 uz 26 poena, četiri blokade i tri ukradene lopte Džejmsa Hardena.

NBA LIGA, PLEJ-OF

Hjuston – Juta 100:93
/Harden 26 – O’Nl 18/, rezultat u seriji 4:1

Golden Stejt – Los Anđeles Klipers 121:129
/Durent 45 – Vilijams 33/, rezultat u seriji 2:3

FOTO: Reuters


tagovi

NBA ligaLos Anđeles KlipersGolden Stejt VoriorsKevin DurantLu Vilijams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara