""
""

Duplo V diriguje Partizanom za početak serije koja se dugo čekala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.12.15. | 20:40

Na teren se posle šest meseci pauze zbog povrede vratio i Edo Murić. Crno-beli u sledećeg vikenda, treći put zaredom, kao domaćini igraju u Pioniru protiv Mega Leksa

Partizan je prvi put ove sezone uspeo da veže dve uzastopne pobede. Crno-beli su nadigrali večeras raspoloženi Metalac sa 81:70), a najzaslužniji za to bili su Vanja Marinković i Džamar Vilson koji su bili dirigenti crno-blog orkestra, uz odličnog egzekutora Petra Aranitovića.

Izabrane vesti

Kapiten je ubacio 13 poena, dok je američki plejmejker upisao 15 poena. Metalac je pružio dobar otpor timu Petra Božića, ali nije imao rešenje za raspoloženu ofanzivu domaćina u solidno ispunjenom Pioniru. Posebno u prvom poluvremenu.

Tokom celog meča Partizan je imao jednocifrenu prednost, Niti su domaći imali snage da se odlepe, niti gosti da pređu u vođstvo. Takvo mučenje trajalo je do početka poslednje četvrtine kada je Partizan boljom odbbranom otišao na dvocifrenu prednost koja mu je garantovala nove bodove.

Igrali su crno-beli veoma zrelo. Napad je funkcionisao kao skup malih doprinosa koji su na kraju dali konačan uspeh i radost pristalica crno-belih. tako smo videli trojke Adina Vrabca, zakucavanje Vilsona, doprinos Murića, borbenost Milutinovića i rovitog Cvetkovića, precizne hice Aranitovića.

Ipak, još jednom je bila primetna inferiornost ekipe Petra Božića pri branjenju visokih i snažnih centara, a ovog puta je tu ulogu imao Nikola Jevtović koji je postigao 14 poena i tome dodao 10 skokova. Kevin Džons nije imao veče, ali je uknjižio važne poene i skokove u poslednjoj deonici.

Videla se velika želja kod Eda Murića, posebno u napadu, ali je u odbrani malo kasnio što je posledica prvog meča kako je izašao iz povrede posle šest meseci pauze. I njemu će biti potrebno vremena da se ukomponuje u tim.

Zanimljivo, igrači domaće ekipe su na zagrevanje izašli u majicama podrške Mihajlu Andriću koji je nedavno operisao nogu u Istanbulu. To zajedništvo u timu je sve izraženije i čini se da crno-beli postaju tim. Tim koji pobeđuje.

Partizan u sledećem kolu dočekuje Mega Leks.

PARTIZAN – METALAC 81:70 (27:22, 20:21, 11:11, 23:16)

Hala Pionir

Gledalaca: 5.000

Sudije: Milivoje Jovčić, Marko Juras i Igor Mitrovski

PARTIZAN: Cvetković, Aranitović 18, Džouns 8, Murić 9, Marinković 13, Vitkovac 4, Đumić 4, Magdevski, Milutinović 2, Vrabac 9, Vilson 15, Anđušić.

METALAC: Kocović 3, Malešević 7, Badovinac, Čampara, Kutlešić 9, Janković 4, Jevtović 14, Jošilo, Rakićević 13, Bakić 5, Todorović 7, Gabrić 8.

Piše: Strahinja Klisarić

(FOTO: Starsport)


tagovi

Vanja MarinkovićPetar AranitovićFK PartizanMetalac ValjevoJadranska ligaDžamar Vilson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara