Dva lica Flenzburga, sada nema izbora

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.02.19. | 09:05

Nemački šampion ima imperativ pobede protiv Celja ako želi da izbori narednu rundu rukometne evro elite

Nemački šampion Flenzburg ima dva lice ove sezone. Jedno impresivno u Bundesligi gde i posle 20 kola ima maksimalan učinak i smeši mu se odbrana krune i drugo u Ligi šampiona gde ima čak šest poraza u 11 kola.

Ipak, takav je sistem takmičenja da ekipa sa Baltika i dalje sve drži u svojim rukama. Pari Sen Žermen i Seged su se odlepili na prva dva mesta u Grupi B, a Flenzburg se bori za jedno od preostale četiri pozicije koje vode u prvu nokaut fazu Lige šampiona. Nemački tim, prava skandinavska legija, veliki favorit je protiv slovenačkog šampiona koji je porazom u svom „Zlatorogu“ od Segeda proteklog vikenda verovatno izgubio sve nade da može da se dokopa baraža.

Izabrane vesti

Najbolji rukometaš Flenzburga je danski srednji bek Rasmus Lauge koji je prošlog meseca sa Danskom postao šampion sveta. Od leta rukometaš mađarskog Vesprema je uz Mikela Hansena bio najzaslužniji za krunu skandinavske selekcije. Gol nemačkog tima odlično čuva Benjamin Burić. On je uspešno zamenio Šveđanina Matijasa Andersona koji je otišao u penziju prošlog leta.

Celje je tokom sezone dobilo veliko pojačanje, nekadašnjeg francuskog reprezentaivca Vilijama Akambrea, ali ni snažni levi bek nije uspeo da razmrda Slovence koji su očajni na gostovanjima. Celje nema nijedan bod na strani u Ligi šampiona. Ima svih pet poraza, a osim duela sa Zagrebom gde je bio 24:22 u preostala četiri je gubio sa razlikom većom od devet golova.

Nemački šampion je željan osvete za poraz u prvom delu sezone kada je Celje slavilo sa 23:20. Poslednjih pet susreta u Flenz areni domaćin je pobedio slovenački tim. Jedini remi koji je Celje izborilo na severu Nemačke bio je davne 2003. godine.

Direktan plasman u četvrtfinale Lige šampiona obezbediće samo prvoplasirani tim iz Grupa A i B. Ekipe od drugog do šestog mesta idu u baraž za plasman među osam najboljih na Starom kontinentu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 19:00 7480 Flensburg - Celje h 1 (-6.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

LIGA ŠAMPIONA – 12. KOLO

GRUPA B

Sreda
19.00: (1,07) Flenzburg (16,0) Celje (11,0)

GRUPA A

Subota
17.30 Meškov – Rajn Nekar Leven
17.30 Vardar – Vesprem
18.00 Vive Kjelce – Monpelje

Nedelja
19.30 Barselona – Kristijanštad

GRUPA B

Nedelja
16.50 Skjern – Nant
17.00 Seged – Motor Zaporožje
19.00 PSŽ - Zagreb

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

EHF Liga šampionasportsko klađenjeRK FlensburgCelje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara