Razočaran: Timo Horn
Razočaran: Timo Horn

Džaba vam novci moji sinovci... Prelepe makazice Hartela presudile Jarčevima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.01.19. | 22:24

Union Berlin savladao najbolji tim u Cvajti sa 2:0

Svi očekuju od Kelna da se prošeta do Bundeslige, da bude lider i strah i trepet u Cvajti u svakom kolu, ali ide to baš tako lako. Iako na prvi pogled ovaj rang takmičenja svima deluje slabo, radi se o izuzetno izjednačenoj ligi u kojoj svaki tim, bilo da je Sendhauzen, Union ili Padeborn može da pomrsi račune favoritu.

Tako je bilo i večeras u Berlinu, gde se favorizovani Keln proveo kao bos po trnju. Izugubili su Jarčevi od Uniona glatko sa 2:0 i povećali bodovni zaostatak za liderom HSV-om na četiri boda.

Izabrane vesti

Posebno je poražavajuće za fudbalere iz Kelna što su na terenu večeras bila i dva najzvučnija zimska pojačanja iz Bundeslige Johanes Gajs i Florijan Kajnc, koji ništa zapaženo nisu uradili. Da će ovo biti sumorno veče za ljubitelje gostujućeg tima videlo se posla samo jednog minuta igre kada je Marsel Hartel fantastičnim makazicama sa 12-13 metara matirao nemoćnog Tima Horna i nagovestio poraz Jarčeva.

Sve je na ovom meču bilo gotovo u 30. nakon slobodnog udarca i nabačene lopte Krsitofera Trimela koju je defanzivac Florijan Hubner glavom sproveo iza leđa nemoćnog golmana Kelna za fantastičnih 2:0 i euforiju na čuvenom Foresterei stadionu.

Ta dva gola prosto su okovala noge nemoćnim gostima, koji su jalovo napadali tokom čitave utakice ka golu Uniona. Najbolji strelac Simon Terode bio je potpuno neprimetan. Probao je trener Kelna Anfang da izmenama prodrma ekipu, ali nije uspeo.

Gostima nije pomogla ni brojčana prednost u poslednjih 25 minuta, a nakon isključenja levog beka Uniona Rejhela. Mreža golmana Gikieviča nije se zatresla. Domaći su mogli na kraju da slave i sa 3:0, ali je Timo Horn u nadoknadi odbranio zicer rezervisti Parensenu.

Uprkos porazu, Keln ostaje na drugom mestu iza lidera HSV-a, ali mu se Union približio na samo dva boda zaostatka na deobi trećeg mesta sa Sankt Paulijem, što obećava zanimljivu borbu na proleće.

CVAJTA - 19. KOLO

Utorak
Bohum - Duizburg 2:1 (2:0)
/Zoler 13, Fabian 21 - Nilesen 79/

Grojter Firt - Ingolštat 0:1 (0:0)
/Lezkano 73/

Darmštad - Sankt Pauli 2:1 (0.1)
/Heler 81, Dursun 89 - Mijaići 37/

Magderburg - Aue 1:0 (1:0)
/Lokemper 44/

Sreda
Regenzburg - Paderborn 2:0 (0:0)
/Talhamer 53, Solce 73/

Dinamo Drezden - Arminija 3:4 (3:1)
/Atilgan 19, Hamalainen 26pen, Kone - Atik 34ag, Edmundson 53, Klos 69pen, Borner 79/

Hamburger - Sandhauzen 2:1 (1:0)
/Lasoga 45, 68 - Vuten 65. penal/

Hajdenhajm - Holštajn Kil 2:2 (2:1)
/Glacel 7, Tomala 14 - Mefert 4, Berman 81ag/

Četvrtak
Union Berlin - Keln 2:0 (2:0)
/Hartel 1, Hubner 30/

Foto: Reuters


tagovi

Timo Horn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara