"Džerard"
"Džerard"

Džerard zna razlog neuspeha Engleske: Novac uništava mlade igrače

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.06.14. | 17:36

Legenda Liverpula ocenio da milionski ugovori negativno utiču na fudbalere

Džerard Kapiten engleske fudbalske reprezentacije Stiven Džerard ocenio je danas da je novac kriv zbog nedovoljne želje mladih igrača da igraju za reprezentaciju, koja je na Mundijalu u Brazilu eliminisana u prvoj fazi takmičenja.
"Brzina kojom se mladi i nedovoljno zreli igrači pretvaraju u milionere utiče negativno na neke fudbalere. Svakako da se to odnosi na one koji vole novac, slavu i sve ono što donosi fudbal", rekao je Džerard.

Najnoviji izveštaj konsultatnske finansijske kompanije Delojt kaže da prosečni engleski fudblaer zarađuje oko dva miliona evra godišnje i da ta zarada raste u zavisnosti od veličine lige.
"Ukoliko imate jak karakter, učinićete ono što treba, a to je da samo napornim radom postanete što bolji igrač, ali problem je u tome što nam treba još takvih fudbalera", rekao je Džerard.

Izabrane vesti

On ipak, smatra da uprkos najlošijem izdanju Engleske od 1958. godine, ta reprezentacija raspolaze sa 23 igrača koji su "gladni i željni uspeha". Heri Rednap je skoro izjavio kako su mu neki igrači tražili da im pomogne da izbegnu reprezentativne obaveze.

Engleska u poslednjem kolu grupne faze 20. Mundijala igra protiv Kostarike, a taj meč možete uživo pratiti sa MOZZART Sportom OVDE. Kvota na Evropljane je 1,90 uprkos tome što su njihovi protivnici apsolutni hit šampionata.

(FOTO: Action images)


tagovi

Brazil2014DStiven Džerardmeđunarodni fudbalEvropaEngleskaBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara