""
""

Džikić otkrio: Vilson pola sezone igrao povređen, za to su potrebna m..a! Tražimo još dva skorera

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.07.16. | 14:22

“Nama treba malo više igrača, treba nam plej koji je fizički drugačiji od Cvetkovića, iako nemam sumnje da će Cvele još jednom imati dobru sezonu. Treba nam igrač koji po potrebi može da igra s njim u paru, koji moze da poentira baš kao Džamar"

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić uoči odlaska na Letnju NBA ligu u Las Vegasu sumirao je utiske u razgovoru za sajt Fondacije Pučisti koja je pomagala klub iz Humske. Pored ostalog strateg crno-belih otkrio je da je plejmejker Džamar Vilson veći deo prolećne polusezone igrao sa ozbiljnom povredom.
“Vilson je veći deo polusezone igra sa povređenom šuterskom rukom. Sad možemo da pričamo o tome. Iskreno, trebaju velika m..a da igraš kao što je on želeo sa takvom povredom. Svaki pokret u desnom zglobu bio bolan, onda su mu zalepili sve one stvari na ruku. To je jedna od najboljih investicija prošle godine“, naveo je Džikić.

Izabrane vesti

Džikić se nada Rakićevićevom potpisu

Govoreći o novom igraču pod košem, Đorđu Majstoroviću, trener Partizana naveo je da on ima dosta kvaliteta, a da će tek pokazati da li će biti pojačanje.
“Isključivo na peticu ćemo da koristimo Majstorovića, to je pozicija na kojoj moze da maksimizira atletske sposobnosti. Vrlo je pokretljiv na obe strane terena i to je prednost u odnosu na igrače na poziciji pet. Naravno, fizički hendikep je u snazi, ali to ćemo rešavati kolektivnom odbranom“.

Najavio je Džikić dolazak novih pojačanja u narednom periodu, odnosno potpuno drugačiji tim za sledeću sezonu.
“Nama treba malo više igrača, treba nam plej koji je fizički drugačiji od Cvetkovića, iako nemam sumnje da će Cvele još jednom imati dobru sezonu. Treba nam igrač koji po potrebi može da igra sa njim u paru, koji moze da poentira baš kao Džamar. Ljudi brzo zaboravili da je Vilson imao prosek od 14 poena“, kazao je on.

Džikić je rekao i da je jedan od prioriteta kluba da nadomesti odlazak igrača koji su imali u rukama.
“Tražićemo atletskog igrača, skorera. Sigurno su navijači stavili na papir momke koji nisu više u Partizanu i koliko nam poena fali. Tražimo dva igrača spolja koji bi mogli da budu nosioci. Džouns je procvetao kad smo uzeli Vilijamsa jer je otišao na prirodnu poziciju, četvorku. Na pet smo ga koristili jer smo morali. Možda ćemo na pet tražiti još jednog fizički drugačijeg igrača od Majstorovića“, naveo je trener crno-belih.

On je potvrdio i da je Andrija Stevanović iz čačanskog Borca veoma blizu dolaska među crno-bele.
“Sa Stevanovićem smo pričali, javno izneli interesovanje. Najvažnija stvar u celoj priči, a to sam i njemu rekao, da mora da menja poziciji na kojoj igra. Pričamo o tome kako može da igra veliku košarku. Sad može da igra KLS, ali na sledećem nivou mora da postane kombo bek. Tu ima bolju budućnost. Kao i Rakićević. Dobar atleta koji još ne igra na nivou sposobnosti“.

Džikić je poručio navijačima i da Partizan ne može preko noći da se vrati na nivo na kojem je bio do pre par godina.
“Zadovoljan sam urađenim moglo je i bolje. Klub je u teškoj situaciji, to je prvi utisak. Povratak na željeni nivo, značajnije učešće u evropskim takmičenjima, ulovu favorita, nije jednostavno. Postoji jedno mišljenje da to može preko moći. Voleo bih da je tako, ali ne može. Mi sad nismo više u situaciju da privučemo najbolje mlade igrače. Oni su u Zvezdi i Megi. I to je jednostavno tako“, zaključio je trener Partizana.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaPetar RakićevićFK PartizanJadranska ligaAndreja StevanovićAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara