""
""

Džikić: Rakićević je potencijal i za Radonjića, ali nije jedan u milion… Ovo nisu pojačanja nego novajlije

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.10.16. | 08:42

Trener Partizana otvoreno o svim dešavanjima u prelaznom roku

Partizan je tesnom pobedom u Baru nad Mornarom i zvanično započeo novu sezonu, ali to ne znači da ćemo ovakav Partizan gledati i u nastavku. Crno-beli još nisu kompletirali tim jer i dalje rade na dovođenju pojačanja.
“Nezadovoljan sam što su se pred početak sezone desile bolesti i povrede. Izostanci na koje ne možemo na utičemo i što nas je usporilo i vratilo unazad. To je deo procesa, a ono što je pod kontrolom, gledamo da utičemo. Neki ljudi pričaju o pojačanjima, a ne o novajlijama. A voleo bih da kažu koje je to pojačanje u odnosu na Kevina Džonsa. Malo mi je to smešno, ali ajde…”, rekao je trener Aleksandar Džikić u razgovoru za Blic.

Izabrane vesti

Koplja se prethodnih dana lome oko Petra Rakićevića iz Metalca koji je potpisao predugovor sa crno-belima još tokom prošle sezone, ali se potom za njega zainteresovala i Crvena zvezda. Još se definitivno ne zna u kojem od večitih rivala će karijeru nastaviti mladi košarkaš.
“On je izjavljivao da želi u Partizan, primio je novac, potpisao neke papire. I drugi treneri su pitani za njega? Dejo Radonjić je rekao da je Rakićević potencijal. Mi njega hoćemo jer znamo da je potencijal. Da li je jedan u milion? Verovatno nije, ali ja sam izjavljivao da računam na njega na osnovu stavri koje su se dešavale. Da li je javnost to znala ili, nije bitno. Računao sam od prvog dana. Sada sam potpuno na margini dešavanja, prepustio sam ljudima u klubu da to reše. Ako dođe - dobro došao. Ako ne, idemo dalje…”

 Partizan je jači i za Frenka Robinsona
“Naravno, svesni smo ušli u tu kalkulaciju. Povreda se žestoko odrazila na njegovu cenu, koju smo uspeli da prepolovimo. Sada je potpuno oporavljen. Samo mu treba vremena da uđe u košarkaški ritam. Mislim da će to biti u redu”.

Starteg Partizana je podsetio koliko je promene je napravljeno letos…
“Ako se vratimo unazad, izgubili smo 11 igrača od prošle sezone. U prelazni rok smo ušli sa trojicom igrača pod ugovorom i dvojicom priključenih juniora. Onda smo počeli polako: Andrić, Birčević, Majstorović… Računali smo i na još neke mlade igrače. Što se prvog tiče, za mene je gotov posao, ali očigledno nije jer taj momak nije sa nama. Sa drugim, za kojeg smo mislili da je vrlo važan za Partizan, pokušali smo da uspostavimo kontakt, ali je čovek otišao u drugi klub”.

Da li je sastav kompletiran?
“Ne znam to, to nije pitanje za mene. To će zavisiti od finansija, potreba, ne daj Bože povreda, od toga kako će ko igrati… Nadam se da ćemo szeonu završiti u sastavku u kojem smo i počeli. Ali ako bude potrebe, možda se budemo i pojačavali. Želimo prvo da rešimo ovo što je aktuelno da bismo znali kako da razmišljamo dalje”, istakao je  Džikić u razgovoru za Blic.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Aleksandar DžikićFK Crvena zvezdaJadranska ligaFK PartizanPetar Rakićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara