"Berni bira putiće"
"Berni bira putiće"

Eklston cilja Saksenring – Nirburgring i Hokenhajm u nemilosti

Vreme čitanja: 1min | pon. 08.08.16. | 08:57

„Saksenring nije staza za Formulu 1. Ko bi to finansirao, i ko bi rizikovao? To su činjenice“, rekao je prvi čovek kultne Moto GP piste Saksenring Ruben Kaltner

Berni bira putiće

Gluposti, ili istinite priče, tek prethodnih nedelja moglo se čuti kako Berni Eklston želi da narednu Veliku nagradu Nemačke priredi na Saksenringu. Koliko je ova ideja nerealna govore i konkretne činjenice, odnosno koncepcija čuvene staze koja je idealna za Moto GP, ali ne i za auto-trke. Jednostavno Saksenring je suviše uska pista za automobilizam, ali je pravo pitanje zbog čega bi se eksperimentisalo sa nesigurnim pistama kraj Nirburgringa i Hokenhajma?
„Saksenring nije staza za Formulu 1! Sami nagoveštaji da bi na stazi konstruisanoj za motociklizam mogle da se se voze i neke druge trke su čudni. Ko bi to finansirao, i ko bi rizikovao? To su činjenice“, rekao je Ruben Kaltner, prvi čovek staze Saksenring.

Izabrane vesti

Saksenring je usko grlo i za motocikliste

S tim u vezi, Berni Eklston je nedavno izjavio, a nemački Auto Bild preneo da bi staza na Nemačke mogla da preuzme organizaciju trke Formule 1. Prvi čovek najbržeg cirkusa izneo je ovu želju zbog određenih organizacionih problema zbog kojih želi promenu staze.

Ukoliko se ipak desi da Berni Eklston istraje u svojoj nameri, onda bi Saksenring morao da pretrpi ozbiljne infrastrukturne promene. To bi Formulu 1 koštalo više miliona evra,što je izlišno trošenje sredstava kraj kultnih trkališta kao što su Nirburgring i Hokenhajm.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Velika nagrada NemačkeSaksenringNirburgringMotoGPHokenhajmFormula 1Berni Eklston

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara