""
""

Eklston: Timovi F1 će se finansirati kao klubovi Premijer lige!

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.06.16. | 11:35

Ferari, Mercedes i Red Bul mogli bi da budu uskraćeni za desetine miliona dolara premija zbog ideje prvog čoveka Formule 1 koj traži da se i sromašniji klubovi ravnopavnije nagrade

Nije tajna da su Ferari, Red Bul, Meklaren i Mercedes do sada najviše kajmaka skidali iz sistema nagrađivanja ekipa, odnosno bahato živeli od premija. Manji timovi se zbog toga bune, jer smatraju da su im interesi ovakvom raspodelom novca ugroženi. Dobar primer je Red Bul koji se u periodu od 2010. do 2013. godine poprilično obogatio na račun premija koje su u šampionskim sezonama ogromne, i uveliko prevazilaze kompletne budžete manjih ekipa.

Izabrane vesti

Celu aktuelnu situaciju mogla bi da promeni inicijativa Bernija Eklstona koji svesno želi da uvede neku vrstu uravnilovke u izdatcima na račun premija. Krajnji rok za ovu operaciju je 2020. godina kada ističe važnost aktuelnog pravilnika koji reguliše materijalne izdatke prema ekipama koje osvajaju trke i najviše bodova.
„Rekao sam Toto Volfu da su promene jedini način da se stvari dovedu u red. Smatram da podela novca mora biti pravednija, a poravnanje izdataka na sve ekipe podjednako mislim da je dobra ideja. Pazite, to je sistem koji funkcioniše dobro u Premijer ligi jer svih 20 klubova prima jednaku svotu novca bez povlastica“, kaže Berni Eklston.

Koliko je razlika u prihodovanji Ferarija i najmanjih ekipa velika govori podatak da je italijanski gigant ove sezone inkasirao 143.000.000 funti, dok je za najmanje preostalo svega 35.000.000.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Toto VolfRed BulMercedesMeklarenFormula 1FerariBerni Eklston

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara