""
""

Engleska zgrožena Suarezovim „apetitom“: Sramota! Suspendujte ga! Oterajte ga!

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.13. | 20:25

Poznata fudbalska imena poput Linekera, Rednapa, Sunesa i ostalih ne kriju da su šokirani postupkom Urugvajca koji je ujeo Baneta Ivanovića

 

Izabrane vesti

Na stranu derbi i fudbal: tema dana u Engleskoj je šokantan potez Luisa Suareza koji je na meču protiv Čelsija ujeo Branislava Ivanovića?! Ostrvska fudbalska javnost je zgranuta postupkom Urugvajca, koji je već bio na meti kritičara zbog niza nesportskih poteza tokom dosadašnjeg dela karijere.

Treneri dve ekipe su nisu konkretno izjasnili, ali je jasno da će se narednih dana voditi žestoka polemika i da će Suarez biti prikovan na stub srama.
„Prvo ćemo morati da pažljivo pogledamo snimak i da onda komenatrišemo. Bilo je još spornih situacija, kao ona kada je Tores udario laktom Karagera u lice. Dok ne pogledam snimak, ne želim da pričam o ovom incidentu“, rekao je strateg Liverpula, Brendan Rodžers posle meča.

Njegov kolega na suprotonoj strani, Rafael Benitez takođe nije želeo da komentariše Suarezovo “oštrenje zuba“ na Ivanoviću.
„Zaista nisam video incident o kojem pričate, pa ne mogu da komentarišem“, istakao je Benitez.

Ali su zato svi oni koji su videli Suarezovo ujedanje Ivanovića, zgranuti potezom Urugvajca.
„Nisam mogao očima da verujem šta vidim na fudbalskoj utakmici. Kao malo dete koje grize stvari dok mu niču zubi. Sramota! Ovim potezom je još više sebi zagorčao život. Doveo je sebe u situaciju da će jako teško ostati u klubu i stavio se u poslednji vagon pred ispadanje.  Liverpul je veliki klub poput Reala, Barselone ili Mančester Junajteda i sada se celom svetu predstavio u lošem svetlu. Ako pogledate Suarezovu prošlost, onda vidite da mu ovo nije prvi veliki incident. Ko garantuje da opet neće ponoviti nešto slično? Sada uprava kluba mora da reaguje i vidi šta će sa Suarezom jer rizikuju da upropaste sve za šta se ovaj klub bori. Rodžersu će biti teško da ga brani posle ovoga“, rekao je legenda Liverpula i poznati trener Grejem Sunes.

Slično mišljenje ima i ostatak fudbalske javnosti na Ostrvu...
„Stvarno je talentovan fudbaler, uživam da ga gledam, ali nekada je zaista pogubljen. Šta je dođavola mislio sa ovim potezom?!“, začuđen je legendarni napadač Geri Lineker.

U njemu postoji onaj gen: i ludak i genije. Gledajući ga kao igrača, ostaje vam samo da mu aplaudirate jer može da bude najbolji igrač sezone. Ali, ono što je danas uradio je jednostavno neoprostivo. Čak ni najzagriženiji navijača Liverpula ne mogu da kažu da je u redu ovo što je Suarez uradio. Šta je mislio? Kako zaboga može da pokuša da oktine komad mesa protivniku na fudbalskom terenu?! Ovo je apsolutno ludilo i neverovatan čin brutalnosti. Bio bih iznenađen da ga opet vidim na terenu ove sezone. Kakvu ćemo to poruku dobiti ako Suarez ne bude kažnjen sa par utakmica suspenzije? Izneverio je klub! Stavio je čelnike kluba u tešku situaciju. Koliko će mu još šansi pružiti?“, poručio je zgranuti nekadašnji vezista Liverpula i engleske reprezentacije Džejmi Rednap.

Budući da je Suarez za sličan prestup u Holandiji pre par godina bio kažnjen sa sedam utakmica i da je zbog vređanja Patrisa Evre na rasnoj osnovi bio suspendovan na osam mečeva, jasno je da mu sada preti drakonska kazna i da ga vrlo verovatno više nećemo gledati na terenu ove sezone, a možda ga više nikada nećemo videti ni u dresu Liverpula koji bi mogao da odluči da ga proda...

(FOTO: Action images)


tagovi

Branislav IvanovićČelsidžejmi rednapEngleskaEvropaGeri LinekerGrejem SunesLiverpulLuis SuarezPremijer ligaUjed

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara