""
""

Englezi objavili U21 spisak: Nema Alija, Stonsa, Dajera, Sterlinga, Rašforda… Ali ima opasnih igrača!

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.17. | 18:36

Golman od 30.000.000 evra, premijerligaška odbrana, sjajni tandem iz Sautemptona i Čelsijev dinamit su glavni aduti

Mlada reprezentacija Engleske neće u najjačem sastavu putovati na EP u Poljskoj narednog juna.

Izabrane vesti

Selektor mlade engleske selekcije Ejdi Butrojd je danas objavio širi spisak od 28 kandidata za kontinentalno prvenstvo u Poljskoj. Na njemu nema premijerligaških zvezda poput Erika Dajera, Dele Alija, Džona Stonsa, Markusa Rašforda ili Rahima Sterlinga koji imaju pravo da nastupaju za mladu selekciju.

Međutim, oni su odavno standardni u A reprezentaciji i nisu bili deo mlade selekcije koja je izborila plasman u Poljskoj. Izuzev Rašforda koji je bio prva zvezda mlade reprezentacije u kvalifikacijama, ali je i on prekomandovan kod Gareta Sautgejta u seniorsku selekciju.

Ipak, i bez pomenutih zvezda, Englezi imaju jak tim za Poljsku. Defanzivac Kalum Čejmbers već ima iskustvo igranja u A selekciji. Golman Džordan Pikford je izrastao u jednog od najboljih engleskih golmana i najavljuje se njegov 30.000.000 evra težak transfer u Everton. Odbranu još čine Majson Holgejt iz Evertona, Rob Holding iz Arsenala i Ben Čilvel iz Lestera. To su najveći aduti defanzivne linije…

U veznom redu će sve zavisiti od trilinga Čelsijevih talenata. Loftus Čik i Čaloba su imali epizodne uloge u šampionskoj sezoni Plavaca, Konte im je tek povremeno davao šansu sa klupe. Sa pozajmice iz Vitesea se posle odlične sezone vratio Luis Bejker. Najveća zvezda je ipak Sautemptonov Džejms Vord Prouz koji je blistao u Sautemptonu ove sezone i debitovao je i za A reprezentaciju Engleske. Ne treba zaboraviti ni Vilinog Džeka Griliša kojeg žele mnogi premijerligaši…

Odsustvo Rašforda iz napada je veliki udarac. Najveći teret će pasti na Sautemptonovog najboljeg igrača i strelca Nejtana Redmonda koji je dobijao i pozive u A tim. Pored njega, treba obratiti pažnju na Čelsijevo 19-godišnje čudo Tamija Abrahama. On je eksplodirao na pozajmici u Čempionšipu gde je dao 23 golova na 40 mečeva za Bristol i završio sezonu kao drugi strelac lige. Hoće ga brojni premijerligaši, ali Čelsi mu je već spremio ugovor vredan 3.000.000 evra po sezoni i Antonio Konte želi da ga sledeće sezone koristi kao džokera. Vredi istaći i Lesterovog Demaraja Greja.

Golmani: Angus Gan (Mančester Siti), Džonatan Mičel (Derbi Kaunti), Džordan Pikford (Sanderlend), Džo Vajldsmit (Šefild Venzdej).

Odbrana: Kalum Čejmbers (Arsenal), Ben Čilvel (Lester), Kortni Haus (Vulverhempton), Rob Holding (Arsenal), Mejson Holgejt (Everton), Dominik Ajorfa (Vulverhempton), Alfi Mouson (Svonsi), Sem Mekvin (Sautempton), Džek Stivens (Sautempton), Met Target (Sautempton).

Vezni red: Luis Bejker (Čelsi), Natanijel Čaloba (Čelsi), Džek Griliš (Aston Vila), Vil Hjuz (Derbi Kaunti), Ruben Loftus-Čik (Čelsi), Džon Svift (Reding), Džejms Vord-Prauz (Sautempton).

Napad: Tami Abraham (Bristol Siti), Ajzea Braun (Čelsi), Demaraj Grej (Lester), Džejkob Marfi (Norič), Nejtan Redmond (Sautempton), Patrik Roberts (Mančester Siti), Koli Vudrou (Fulam).

(FOTO: Action images)


tagovi

Sautemptonreprezentativni fudbalPremijer ligaNejtan RedmondMarkus RašfordEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara