"Espargarova borba sa ravnotežom bila je opaka"
"Espargarova borba sa ravnotežom bila je opaka"

Espargaro jedva izbegao Markezovu sudbinu

Vreme čitanja: 1min | uto. 17.05.16. | 15:04

„Dva puta je bilo gotovo izvesno da ću da padnem, pa sam nekako uspevao da spasem situaciju“, objašnjava situaciju sa nedoraslim pneumaticima Espargaro

Espargarova borba sa ravnotežom bila je opakaSuzukijev pulen Aleiš Espargaro izjavio je kako mu je na Le Manu sreća bila naklonjena iako se iz kruga u krug borio sa sudbinom. Pri tom Espargaro je mislio na pad, kakvog su doživeli Mark Markez i Doviciozo.

„Dva puta mi je bilo gotovo izvesno da ću da padnem, pa sam nekako uspevao da spasem situaciju. Imao sam mnogo sreće, mada su mnogi vozači uspeli da završe trku. Nije mi jasno samo kako to da se situacija sa prijanjanjem pneumatika ne rešava iz trke u trku. Na početku trke je sve bilo kako treba, a onda je sve pošlo u kontra smeru. Na kraju sam se jedva borio sa motociklom. Time bi se trebalo pozabaviti. Nije slučajnost, i nisam samo ja upitanju. I drugi su imali velikih poteškoća“, rekao je Espargaro.

Izabrane vesti

Zaista, na Le Manu je bilo očigledno da nešto sa takozvanim gripom, odnosno prijanjanjem pneumatika nije uredu. Kada su Markez i Doviciozo izleteli za tu tvrdnju pronašli su se i valjani dokazi. Drugačije se nije ni mogla opisati situacija u kojoj čak dva izuzetna asa padaju u istom trenutku i to bez bilo kakvog takmičarskog kontakta. Za takve greške, ili incidentne situacije neophodno je više od greške vozača. Razlog su nedorasli pneumatici što je Espargaro i izjavio.

(Foto:Action Images)


tagovi

Moto gpMark MarkezAndrea DoviciozoAleiš Espargaro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara