""
""

Eto šanse za Štutgart i Braunšvajg! Hanover srušio Union i zakomplikovao situaciju na vrhu Cvajte

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.04.17. | 15:10

Sada prvu poziciju jure četiri kluba

Ni najmanje dileme više nema - Cvajta će do poslednjeg kola biti maksimalno neizvesna! Kako u poteri za višim plasmanom, tako i za opstanak u drugorazrednom društvu.

Izabrane vesti

Već na samom startu subotnjeg programa 26. kola dobili smo potvrdu prethodno napisanog, pošto je Hanover na svom terenu slavio protiv prvoplasiranog Union Berlina sa 2:0 i tako maksimalno zakomplikovao situaciju na vrhu.

Ovom pobedom ne samo da je ostavljen prostor Štutgartu da eventualnom reckom Drezdenu skoči na prvo mesto, već je ostavljena mogućnost da i Braunšvajg skoči na drugo mesto. Za tako nešto biće potreban trijumf na gostovanju Kajzerslauternu! Koji, ipak, juri bodove vredne opstanka u Cvajti.

Hanover je na svojoj HDI Areni ceo posao odradio u vremenskom rasponu od samo 13 minuta u drugom poluvremenu. Prvo je Niklas Fulkrug načeo mrežu berlinskog kluba, kome očigledno nije prijala reprezentativna pauza, da bi onda hrvatski vezista Damir Kreilač spakovao poklon u vidu autogola i uručio domaćinu sigurna tri boda.

Ni u „donjem domu“ situacija nije mnogo jednostavnija. Vircburger i Bilefeld su remijem (1:1) ostavili prostor za eventualne izmene do kraja sezone. Jer, Vircburger sada ima 30 bodova iz 26 utakmica, Kajzerslautern dva boda i meč manje, dok AUE ima 26 bodova iz istog broja mečeva. Sankt Pauli, kao prvi tim u opasnoj zoni, ima 25 bodova, a Bilefeld je sada skupio 24 boda. Čak i poslednjeplasirani Karlsrue ima svojih šansi, jer sada ima 21 bod.

Međutim, Virburger će ozbiljno žaliti zbog propuštenih šansi, jer je u 17. minutu pvoeo preko Rika Benatelija. Gosti su do zlata vrednog boda stigli u poslednjim sekundama utakmice, kada je autogol postigao Žunior Dijaz.

Sandhauzen i Bohum su odigrali jedan miran meč, bez golova. Ali, oni su u mirnim vodama, na sredini tabele. 

CVAJTA, 26. KOLO

Petak:

Nirnberg - Karlsrue 2:1 (0:1)
/Kempe 65 pen, 70 pen - Salahi/

Erzgebirge - Sankt Pauli 1:0 (1:0)
/Adler 28/

Fortuna Dizeldorf - Minhen 1860 (0:1)
/Ejgner 55/

Subota:

Hanover - Union Berlin 2:0 (0:0)
/Fulkrug 54, Kreilač 67 ag/

Sandhauzen - Bohum 0:0

Vircburger - Arminija 1:1 (1:0)
/Benateli 17 - Dijaz 90+1 ag/

Nedelja:

13.30 Štutgart - Dinamo Drezden
13.30 Kajzerslautern - Ajntraht Braunšvajg
13.30 Hajdenhejm - Grojter firt

(FOTO: Action Images)


tagovi

Arminija BilefeldBohumBundesliga 2EvropaNemackaNiklas FulkrugSandhauzenUnion Berlin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara