""
""

Euro još nije počeo, a već imamo najluđu priču: Pozvan u reprezentaciju jer se odmarao na pravom mestu

Vreme čitanja: 1min | pon. 06.06.16. | 14:55

Vezista Zenita Artur Jusupov ni kriv ni dužan naći će se na smotri najboljih evropskih fudbalera

Svako veliko takmičenje donosi brojne urbane legende, mitove, ali i istinite događaje koji jednako pišu istoriju fudbala kao i mečevi sa tih turnira...Ima tu i romantičnih, bizarnih, ali i pravih holivudskih priča koje bi mogle da nađu mesto u nekom svetskom bestselaru.

Baš takva priču režirali su reprezentativci i stručni štab Rusije posle prijateljske utakmice sa našom selekcijom. Baćuške su u remiju protiv Srbije ostale bez važnog aduta za evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Naime, standardni zadnji vezni Rusije Igor Denisov je početkom drugog poluvremena povredio butinu. Morao je da izađe iz igre, a dodatni medicinski pregledi su bili surovi. Očekuje ga duža pauza.

Nije imao mnogo prostora za manevar Leonid Slucki,pa je ekspresno reagovao i pod zastavu pozvao člana Zenita Artura Jusupova. Razlog je bio samo jedan: vezista tima iz Sankt Peterburga se posle naporne sezone odmarao u Monaku. Dakle, imao je mogućnost da brzo pridruži saigračima na novom zadatku, iako dugo nije trenirao... Mesto za odmor uticalo je, dakle, da postane reprezentativac Rusije.

Ni kriv, ni dužan Artur Jusupov će igrati na Prvenstvu Evrope, ali istina iza sebe ima solidnu sezonu. Za Zenit je u prvenstvu odigrao 23 meča i postigao jedan gol, dok je u Ligi šampiona šest puta branio boje klub a iz Sankt Peterburga.

Za selekcijuRusije odigrao je dve utakmice.

(Foto Action Images)

 

 


tagovi

Rusijareprezentativni fudbalLeonid SluckiIgor DenisovEvropaeuro 2016Artur Jusupov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara