""
""

Everton ne staje - štoper iz Bundeslige

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.18. | 13:14

Hofenhajm totalno rastura tim koji je napravio istorijski rezultat prošle sezone...

Zaključno s transferom Tea Volkota Everton je ove sezone - dakle od leta do danas - prebacio cifru od 200.000.000 evra uloženu u pojačanja, ali sva je prilika da ni tu nije kraj! Kako javlja nemački Bild, a prenose gotovo svi engleski mediji, Sem Alardajs želi pod hitno još jednog štopera. Nemci tvrde da se radi o kapitenu Hofenhajma Kevinu Fogtu koji bi trebalo da bude zamena za veterana Ešlija Vilijamsa (33).  

Izabrane vesti

Navodno, čelnicima Karamela Fogt je za oko zapao u dvomeču Hofenhajm - Liverpul u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona, još letos. A kako je iskusni Nemac i posle toga beležio dobre partije u Bundesligi, etablirajući se kao svestran fudbaler (Nagelsman ga je koristio i kao zadnjeg veznog i kao desnog štopera u formaciji 3-5-2), interesovanje Evertona samo je raslo.   

Bild ne navodi koliko bi Englezi mogli da ponude za početak (tržišna cena je oko 10.000.000 evra), dok pojedini mediji na Ostrvu provlače informaciju o mogućoj otkupnoj klauzuli u ugovoru Kevina Fogta.  

Kako bilo, posle ove informacije najviše su zabrinuti navijači malenog Hofa, pošto se očigledno ostvaruju predviđanja da će se tim koji je napravio istorijski uspeh plasmanom u kvalifikacije za LŠ - raspasti. Podsećanja radi, Sandro Vagner, prvi špic, već je prešao u Bajern, Mark Ut na kraju sezone ide u Šalke, Serž Gnabri se vraća u Minhen, jer je samo na pozajmici, dok Amiri i Demirbaj mogu lako da odu jer imaju vrlo niske otkupne klauzule, a traže ih mnogi bogati klubovi.

Kada se na to doda da su letos već otišli reprezentativci Rudi i Zule, te Žeremi Toljan i Fabijan Šar, jasno je kakav je to udarac za tim...

(foto: Action Images)


tagovi

Premijer ligaNemackameđunarodni fudbalEvropaEvertonEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara