"Slaviša Jokanović"
"Slaviša Jokanović"

Evo ga Fulam: Jokan izbacio Roteram iz lige i sad je na mestu koje vodi u plej-of! Rafa ne računa na Mitra, Stojke ni na klupi

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.04.17. | 18:19

Njukasl i Brajton upisali sigurne pobede u 39. kolu Čempionšipa

Slaviša JokanovićNije moglo bolje za Slavišu Jokanovića i njegov Fulam. Srpski stručnjak po svemu sudeći vodi tim iz Londona u plej-of za plasman u Premijer ligi. Ono što se sredinom sezone činilo nerealnim, sad izgleda izvesnim, jer je ekipa sa Krejven kotidža prema očekivanju savladala Roteram u gostima i spremno dočekala remi Šefild Venzdeja, pa je upravo od Sova preuzela šesto mesto na tabeli.

Duel u Južnom Jorkširu odluičio je Sone Aluko. Nigerijski vezista je na isteku sata igre spretno reagovao u petercu domaćeg tima i na vrlo lak način doneo trijumf popularnim Kolibašima - 1:0. Ovo mu je bio sedmi pogotak u sezoni koji je poslao Roteram u niži rang, je posle rezultata današnjeg 39. kola ovaj klub više nema ni matematičke šanse da sačuva status u Čempionšipu.

Izabrane vesti

Odlučujući pogodak AlukaFulamu je ovo bio čak četvrti trijumf u gostima na poslednjih šest mečeva, a kako se sezona bliži kraju, tako i Jokanović podiže formu. Ono što je svojevremeno uradio sa Votfordom deluje da može i sa crno-belima iz Londona.

Vrlo bitne pobede u borbi za direktan plasman u Premijer ligu osgvarili su Njukasl i Brajton. Vodeći dvojac nije imao težak zadatak, s obzirom da su oba tima igrala na svojim stadionima. Na "Sent Džejms parku", Svrake su do trijumfa stigle pogocima Dvajta Gejla - drugog strelca lige - i Meta Ričija, čime su okončale loš niz od tri vezana meča bez slavlja.

Slavlje Meta RičijaRafael Benitez je meč počeo sa Gejlom kao najisturenijim igračem, iza njega dejstvovao je Mohamed Dijame, u nastavku su šansu dobili Kristijan Atsu, Ajozi Perez i Isak Hajden, dok je naš Aleksandar Mitrović sve vreme presedeo na klupi. Ni pogodak u Gruziji pre osam dana očigledno nije smekšao španskog stručnjaka da mu ukaže poverenje.

Iz Čempionšipa još jedna informacija: Vladimir Stojković nije bio ni u protokolu susreta sa Prestonom.

ČEMPIONŠIP, 39. KOLO

Petak:

Derbi - KPR 1:0 (0:0)
/Vidra 70/

Subota:

Barnsli - Šefild Venzdej 1:1 (0:0)
/Mekdonald 90+2 - Vinal 50/

Aston Vila - Norič 2:0 (1:0)
/Kođija 25, 87/

Brentford - Bristol 2:0 (2:0)
/Kanos 18, Vibe 26/

Brajton - Blekburn 1:0 (0:0)
/Mari 67/

Hadersfild - Barton 0:0

Ipsvič - Birmingem 1:1 (0:0)
/Vord 72 - Graunds 48/

Njukasl - Vigan 2:1 (1:0)
/Gejl 36, Riči 57 - Jakobs 50/

Preston - Notingem Forest 1:1 (0:1)
/Mekgidi 52 - Asombalonga 22/

Roteram - Fulam 0:1 (0:0)
/Aluko 66/

Vulverhempton - Kardif 3:1 (2:1)
/Bat 9, 41, Kosta 82 - Zohore 12/

Reding - Lids 1:0 (1:0)
/Kermogrant 21/

TABELA:

tabela(FOTO: Action images)


tagovi

Vladimir StojkovićSlaviša JokanovićRafa BenitezFulamEvropaEngleskaČempionšipBrajtonAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara