""
""

FANATIK: Zvezda i Bajern mogu zajedno (FOTO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.02.14. | 16:54

Bez obzira što u Minhenu nikada neće zaboraviti remi iz 1991. godine i što u Beogradu nikada neće prestati da podsećaju na taj meč, jedan momak našao je u svom srcu mesto i za crveno-bele i za Bavarce!

Kada je u pitanju ljubav prema klubu, uverili smo se da navijači širom sveta umeju da budu veoma kreativni. Najdraže boje promovišu se na razne načnine – zastavama, tetovažama, grafitima, nalepnicama, pa i farbanjem fasade kuće što smo videli na primeru Dragana Susakovića iz Republike Srpske.

Ali da li je neko mogao da pretpostavi da na samo nekoliko kilometara razmaka postoje dve kuće ofarbane u crveno-belo? Mi nismo, međutim, nedugo pošto smo objavili priču o Draganu iz Šamca javio nam se njegov komšija Vedran Miladinović iz Crkvina.
"Kuću sam ofarbao pre tri godine. Bio sam u Nemačkoj i tamo video šta sve ljudi rade za voljeni klub. Tako mi je došla ideja da ofarbam sobu, kuću i česmu ispred nje", priča nam Vedran.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Vedran ne poznaje Dragana, iako ih deli samo nekoliko kilometara razdaljine.
"Čuo sam za njega i njegovu kuću, ali ga nisam nikada lično upoznao".

Pošto je dobio dozvolu ostalih ukućana da farba, ovaj 25-godišnji zvezdaš dao se na posao...
"Sve sam uradio bez ičije pomoći, a na kraju sam napravio i tortu u obliku Zvezdinog grba da proslavim".

Vedran se na farbanje odlučio bez obzira na godine dominacije večitog rivala Partizana i podrugljiva dobacivanja navijača crno-belih.

"Bilo je, naravno, i toga, ali je bilo mnogo više podrške i onih koji su zastajali da se slikaju pored kuće... Situacija u Crvenoj zvezdi je trenutno razočaravajuća i tužna i voleo bih kada bi igrači i članovi uprave mogli makar malo da osete kako se osećamo mi zvezdaši. Možda bi im to dalo dodatnu energiju, pa da nam vrate titulu na Marakanu. Verujem da će se situacija brzo promeniti", kaže ovaj zvezdaš koji s ponosom ističe kolekciju crveno-belih dresova koju poseduje.

"Najdraži suvenir sa Zvezdinim grbom mi je dres, jer smatram da je on svetinja za svakog Deliju".

Kada je Crvena zvezda u pitanju, Vedranova najveća želja je da provede jedan dan na Marakani, odgleda trening i upozna igrače i upravu kluba. 

Ipak, iako crveno-bele boje zauzimaju najveće mesto u njegovom srcu, one nisu jedine! Pored Zvezde, ovaj momak navija i za Bajern Minhen. Izbor je interesantan, imajući u vidu istorijski meč polufinala Kupa evropskih šampiona iz aprila 1991. godine, pa nam je objasnio kako je došlo do ljubavi prema Bavarcima.
"Za Bajern navijam od svoje desete godine, kada su mi roditelji kupili dres i šorts kluba. Ljubav prema tom klubu je isto velika, ali kada su pre nekoliko godina igrali Zvezda i Bajern, naravno da sam navijao za crveno-bele", kaže Vedran, u čijem se dvorištu ispod Zvezdine zastave vijori i Bajernova.

Zbog kluba iz Minhena Vedran vodi svojevrsni rat sa jednim članom porodice.
"Moja tetka je udata za Nemca koji navija za Šalke, a zbog nje i za Partizan. Ja crno-bele ne mogu da smislim, a on ne podnosi Bajern, tako da često bude čarki među nama".

Ipak, dok je boravio u Nemačkoj išao je da gleda i klub iz Gelzenkirhena.
"Gledao sam ih kada su gostovali u Kelnu, a u Gelzenkirhenu utakmicu Šalke – HSV pre nekoliko godina, u kojoj je Šalke pobedio sa 3:1, ali je Gojko Kačar dao jedini gol za goste. Organizacija na Veltins Areni je na najvišem nivou, sve je super sređeno, kontrole na ulazu maksimalne, stadion perfektan, ali"...

Usledilo je to „ali“ zbog kojeg mnogi inostrani navijači dolaze u Beograd:
"Navijanje se ne može porediti sa onim na našoj Marakani. Svoje Nemce, tetku i teču, vodio sam na stadion Crvene zvezde kada je bila utakmica kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Rena i ostali su zapanjeni. Oduševilo ih je sa koliko ljubavi se voli Crvena zvezda i navija za nju", ističe Vedran.


tagovi

SrbijafanatikEvropaFK Crvena zvezdaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara