"Filip Manojlović"
"Filip Manojlović"

Filip Manojlović i parade koje novi život znače

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.06.17. | 10:30

Nisu bile dovoljne za bolji rezultat protiv Španije, ali mogle bi da budu i te kako značajne za predstojeću sezonu Crvene zvezde

Filip ManojlovićTražila se Crvena zvezda posle odlaska Predraga Rajkovića. Dugo je Damir Kahriman bio prvi izbor, potom je suv talenat na gol liniju izbacio Filipa Manojlovića. Ali ona jedna ne baš najsjajnija reakcija koja je prethodila pogotku Leandra Tavambe u porazu od 1:3 u večitom derbiju sa Partizanom, pa i nesigurnost u meču sa Voždovcem u kojem je Zvezda predala titulu crno-belima, naučili su Manojlovića kako izgleda i druga strana medalje.

Kritike su se gomilale, a stručni štab crveno-belih odlučio je da preventivno skloni 21-godišnjeg golmana sa terena i sačuva ga. Poslednje tri utakmice u Superligi Manojlović je pratio kao navijač, pa se baš nedavno u neformalnom razgovoru novinara sa generalnim direktorom Zvezde Zvezdanom Terzićem pokrenulo i pitanje: kako mladog golmana vratiti u život?

Izabrane vesti

Izgleda da, ipak, odgovor neće biti tako težak kao što se možda dalo naslutiti, jer je Manojlović fudbalski vaskrsao na utakmici mlade reprezentacije Srbije protiv Španije. Denis Suarez je zbog jedinog gola na zavredio nagradu za najboljeg igrača utakmice, ali ne bi bilo nezasluženo ni da je ono završilo u rukama golmana Orlića.

Da nije bilo njega među stativama, utisak je da bi mnogo više lopti završilo u mreži srpskog tima. Ali osim u tom jednom slučaju Manojlović je bio nepremostiva prepreka. Ona rukometna intervencija na šut Borhe Majorala možda je i najbolja parada dosadašnjeg toka Evropskog prvenstva.
Refleksno sam odreagovao. Sačekao sam da vidim šta će da uradi sa loptom. Ostao sam, bio je Vule (Vukašin Jovanović, prim.aut) tu blizu u bloku. I u prvom poluvremnu je bilo dosta šansi. Drago mi je da sam branio, nisam mogao sve, ali dobro smo odigrali utakmicu. Sada se vraćamo u klubove i treba da se fokusiramo na to“, komentariše Manojlović za MOZZART Sport.

I pravi odličan šlagvort za naredno pitanje. Navijači Zvezde izuzetno zanima, Manojlović ili Kahriman? Naravno, prelomiće Vladan Milojević, ali Manojlović je spreman da se bori za svoje mesto pod suncem, iako je krajem prošle sezone izgubio mesto u prvoj postavi.
Jeste, ali najbitnije je da se trenira. Daješ sve od sebe i sve dođe kao nagrada“, pojednostavljuje stvari Manojlović.

Tako je i najbolje. Ne opterećivati glavu stvarima na koje ne možeš da utičeš. Samo rad daje rezultat. Sudeći prema onome što smo videli u Poljskoj naradio se Manojlović otkako je ispao iz Zvezdinog tima. Nije dozvolio da psihološki potone. Protiv Španije barem pet skinutih zicera protivniku, mada je za jedan sam i kriv, pošto je loše primio loptu i dozvolio protivničkom napadu da se okuša...
Nije sve do dodavanja, ja sam bio dekoncentrisan. Loše sam primio loptu. Najvažnije da nije bilo loše po nas“.

Sveukupan utisak sa prve i Manojlovićeve jedine utakmice na Evrpskom prvenstvu?
Zadovoljan sam utakmicom kao utakmicom, posebno zato što sam uopšte branio na Evropskom prvenstvu... Što se tiče samog meča, žao mi je što smo izgubili. Svakako, bio je dobar protivnik, kvalitetan. Dobili smo rano taj crveni karton. To nas je mnogo poremetilo. Žao mi je što nismo pobedili, ali zadovoljan sam kako se ekipa borila i kako smo igrali“, komentariše Manojlović.

Samo jedna mu je lopta pobegla...
Brzo su nas prošli i... Moram da sednem da vidim gol, nisam iskreno ni video. Mnogo se brzo desilo. Bitno je da se ekipa posle toga digla i da smo odigrali dobro“.

Manojlovićeve parade ovaj put nisu bile dovoljne za bolji rezultat. Ali mogle bi da budu i te kako značajne za Zvezdin život u narednoj sezoni.

Piše: Strahinja Klisarić;
Foto: Star Sport.


tagovi

FK Crvena zvezdaFilip Manojlovićpoljska 2017reprezentativni fudbalSrbijaSrbija U21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara