""
""

Francuzi malo zakazali - pet mečeva, četiri gola?! Tuluzov beg sa dna, maler za Aleksandra Pešića... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.04.15. | 18:50

Ren, Lil i Nica profitirali, ali nisu bitnije popravili poziciju na tabeli...

Nedeljni program u francuskoj Ligi 1 počeo je minimalcem Sent Etjena nad Nantom, a istim stopama produžilo je još pet parova, u čijim susretima je viđeno tek četiri pogotka i isto toliko minimalnih pobeda. Ipak, najveći posao ovog popodneva odradio je Tuluz, koji je na svom terenu bio bolji od Monpeljea i tako pobegao iz opasne zone. 

Izabrane vesti

U sastavu Ljubičastih bili su i Pavle Ninkov i Aleksandar Pešić, ali je meč završio samo nekadašnjih desni bek Crvene zvezde, pošto je Pešić u 27. minutu doživeo nezgodnu povredu kolena i bio primoran da mesto na terenu ustupi Martinu Bretvejtu.

Međutim, uprkos velikom pehu ekipi sa juga, do kraja prvog poluvremena domaćin je uspeo da do kraja prvog dela utakmice odradi veliki posao, dođe do gola, a zatim uspešno sačuva mrežu. Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Oskar Trejo u poslednjim sekundama prvog poluvremena. Posle velike greške igrača Monpeljea, Ben Jeder je pokrenuo furiozni kontranapad po desnom boku. Pretrčao je čak dvojicu protivničkih igrača i centrirao loptu, koju je na pravom mestu dočekao Trejo i zatresao mrežu.

Još samo jedan pogodak viđen je u prvom poluvremenu i to u pobedi Nice nad Remsom. Posle velikog posla koji je obavio Boteak po levoj strani terena i njegovog centaršuta, Benrahma je bio najviši u skoku i sa šest metara glavom zatalasao mrežu Remsa.

Uprkos rano primljenom pogotku, domaćin nije odustajao, već je svim silama udarao po protivniku. Ali, uprkos čak 18 prilika koje je imao Rems, adekvatnog odgovora nije bilo. Posle trijumfa Tuluza Rems je pao u zonu ispadanja...

Ren je takođe ostvario minimalnu pobedu, ali nad Genganom, što nije preterano uticalo na raspored na tabeli, pošto su Renovi direktni konkurenti Lil i Nica bili uspešni. Ali, za razliku od prethodna dva meča, do gola se čekalo punih 80 minuta, ali je onda Toivonen stavio tačku na još jedan uspeh. Interesantno i ovaj pogodak viđen je posle ubačaja sa desne strane terena i reakcije švedskog internacionalca sa nekih šest metara od protivničkog gola. 

LIGA 1 - 32. kolo:

Kaen - Monako 0:3 (0:1)
/Marsijal 29, Bernardo Silva 64, 84/

Nedelja:

St. Etjen – Nant 1:0 (1:0)
/Tabanu 18/

Evijan - Lil 0:1 (0:0)
/Bufal 81 penal/

Lans - Lorijan 0:0

Rems - Nica 0:1 (0:0)
/Benrahma 4/

Ren - Gengan 1:0 (0:0)
/Toivonen 80/

Tuluz - Monpelje 1:0 (1:0)
/Trejo 45+2/

21.00 Bordo - Marselj

(FOTO: Action Images)


tagovi

TuluzRemsPavle NinkovNicaMonpeljeLiga 1FrancuskaEvropaAleksandar Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara