"Igrači Albanije beže u svlačionicu"
"Igrači Albanije beže u svlačionicu"

FS Albanije: Navijači nas vređali, tukla nas policija!

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.10.14. | 15:56

Vređali su nas uzvicima ''Ubij Albance'' i ''Smrt Albancima''. Našoj himni su zviždali i nije se mogla čuti na tribinama, ali ni u televizijskom prenosu. Pre početka utakmice komadom betona pogođen je predsednik Fudbalskog saveza Armando Duka", navodi se u saopštenju

Igrači Albanije beže u svlačionicu

Fudbalski savez Albanije saopštio je danas da njihova reprezentacija nije mogla da nastavi meč protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine jer su igrače napali navijači, redari i policajaci.

Izabrane vesti

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je u utorak u Beogradu, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letelica, dron, koja je nosila zastavu takozvane Velike Albanije i incidenata koji su potom usledili.
"Navijači su utrčali na teren, tukli albanske igrače i udarali ih stolicama. Pored toga, fudbalere su tukli i redari i osoblje koje je obezbeđivalo utakmicu. Na putu do svlačionice više puta su ih napali i policajci", navodi se u saopštenju FSHF.

Albanski zvaničnici istakli su da je tokom utakmice vladala "neprijateljska atmosfera, kao i da je preko razglasa pušten nacionalisticki marš, koji je stvorio šovinisticke emocije kod domaćih navijača.
"Atmosfera je bila izuzetno neprijateljska i agresivna. Vređali su nas uzvicima ''Ubij Albance'' i ''Smrt Albancima''. Našoj himni su zviždali i nije se mogla čuti na tribinama, ali ni u televizijskom prenosu. Pre početka utakmice komadom betona pogođen je predsednik Fudbalskog saveza Armando Duka", navodi se u saopštenju.

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je istragu protiv oba saveza, a odluka o epilogu meča i eventualnim kaznama biće doneta 23. oktobra.

(FOTO: Action images)


tagovi

AlbanijaFS Albanijeprekid utakmicereprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara