""
""

FSS ignoriše sumnjive utakmice Prve lige Srbije: Neka reaguju državni organi!

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.05.15. | 09:41

„Nije disciplinski prekršaj ako neko pobedi na utakmici, potrebni su dokazi“, poručio predsednik Disciplinske komisije FSS Žarko Stevanović

Članovi Disciplinske komisije FSS i inspektor za zaštitu integriteta takmičenja Milivoje Mirkov šokirali su komesara za takmičenja Prve lige Branka Stojakovića i čelnike Udruženja prvoligaša. Jer samo nekoliko časova pošto su dobili prijavu, kompletnu dokumentaciju i komesarovo mišljenje o spornim utakmicama 28.kola, sve to vratili su Stojakoviću da on odlučuje i proglasili se nenadležnima.

Da podsetimo komesar Stojaković u prvom trenutku nije registrovao utakmice Mačva – Sloboda 2:3, Sloga (PM) – Bežanija 2:3 i Proleter – BSK 0:1, i sve to po prijavi Jovana Stankovića predsednika Moravac Oriona.
„Pogledali smo predmet i vratili ga, jer nije bilo osnova da reagujemo, nije u našoj nadležnosti. Slučaj nije takmičarski rešen: da li su utakmice poništene ili ne? Drugo, prosleđen nam je predmet sa dopisom o sumnjama u neregularnost. Nije disciplinski prekršaj ako neko pobedi na utakmici, potrebni su dokazi“, rekao je za Sportski žurnal predsednik Disciplinske komisije Žarko Stevanović.

Izabrane vesti

On je, između redova, pozvao državne organe da reaguju ukoliko se ispostavi da je na terenima Prve lige Srbije bilo „štelovanja“ rezultata.
„Ako već postoji sumnja, slučaj treba proslediti disciplinskom inspektoru da ispita, pa tek onda nama. Ako postoji sumnja u krivično delo, onda je to posao za državne organe“, dodao je Stevanović.

(Foto Star Sport)


tagovi

SrbijaSloga Petrovac na Mlavisloboda užicePrva liga SrbijenameštanjefssEvropaBSK Borča

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara