""
""

Fudbaleri Borusije moraju kod psihijatra

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.11.17. | 16:16

Problem je posttraumatski stres posle bombaškog napada

Prvi operativac Borusije Hans Joakim Vacke smatra da je posttraumatski stres razlog zbog kojeg fudbaleri ovog tima nedeljama već ne mogu nikoga da pobede u Bundesligi i Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Bio je 11. april kada je timski autobus Milionera zadesio bombaški napad dok su kretali na utakmicu sa Monakom u četvrtfinalu Lige šampiona. Posle napada, štoper Mark Bartra je završio u bolnici na operaciji zbog slomljene kosti u zglobu, a i jedan policajac je hospitalizovan.

A sada, posle sjajnog starta sezone, desio se veliki pad za koji Vacke ima razumno objašnjenje.
"Ne treba da potcenimo da je posttraumatski stres mesecima nakon napada uzeo maha. Pričao sam sa psiholozima. Kažu da je mogućnost izuzetno velika i da se strres javlja šest ili sedam meseci nakon napada. Tražili smo pomoć stručnjaka", istakao je Vacke na godišnjoj skupštini akcionara.  

Posle početka iz snova i 19 bodova od mogućih 21, Dortmund je drastično pao jer su na poslednjih šest utakmica uzeli samo dva boda. Trenutno su peti na tabeli Bundeslige sa osam bodova manje od lidera Bajerna, a eliminisani su i iz Lige šampiona gde su ih mnogi videli u drugoj fazi.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Borusija DortmundHans Joakim VackeNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara