Fulam se vratio staroj želji! Stiže Volfzburgov neuništivi zid

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.07.18. | 18:51

Interesovanje postojalo i 2013. godine, sada je vrlo blizu da se transfer ostvari

Zaboravite na Fulam kakav ste znali do ovog leta! Ono što Slaviša Jokanović sa svojim saradnicima sprema je Fulam spreman za siguran ostanak u Premijer ligi tokom narednih nekoliko godina.

Klub iz Zapadnog Londona bi u narednih nekoliko dana mogao da zatvori tri ozbiljno jaka transfera, čija bi ukupna vrednost mogla da izađe i na 80.000.000 evra! Aleksandar Mitrović je stigao na medicinske preglede posle ozbiljnog natezanja sa Rafom Benitezom u poslu vrednom oko 30.000.000 evra, sledeća meta je štoper Svonsija Alfi Moson koga Fulam ceni na 22.500.000 evra, a u međuvremenu na Krejven Kotidžu se čeka i ozbiljno pojačanje u veznom redu - Žosua Gilavogi!

Izabrane vesti

Novinar Eurosporta Manu Lonžon javlja da su Fulam i Volfzburg u poodmakloj fazi pregovora za povremenog reprezentativca Francuske i da oba kluba imaju veliku želju da transfer zatvore uskoro!

Fulam se, zapravo, tako vratio velikoj želji iz vremena kada je poslednji put igrao Premijer ligu, odnosno kada je Gilavogi bio vrlo tražen mladi vezista Sent Etjena. Fulam je tada izgubio trku sa madridskim Atletikom, koji ga je tada doveo za 11.000.000 evra. Ali, Gilavogi se u Atletiku nije naigrao, pa je samo šest meseci posle ostvarenog transfera vraćen u Sent Etjen na pozajmicu. Po završetku sezone 2013/14 Gilavogija je uzeo Volfzburg na dvogodišnju pozajmicu vrednu 7.000.000 evra, posle čega je iskeširao još oko 3.000.000 evra za trajnu selidbu.

Od tada Gilavogi je postao jedan od glavnih igrača Vukova, ali sada bi vrlo lako mogao da zaduži opremu Fulama. Mada finansijski detalji nisu poznati, nezvanično se šuška da će obeštećenje biti oko 20.000.000 evra. Gilavogi važi za jednog od najboljih defanzivnih vezista u Bundesligi, visok je 188 centimetara i kao takav predstavlja neprobojni zid Volfzburga. Izuzetno je posvećen odrađivanju defanzivnih zadataka, mada mu mnogi zameraju što nema dovoljno kontrole i discipline u napadu. 

Uz Žan Mišela Serija, Toma Karnija i Žosuu Gilavogija Fulam bi mogao da ima vrlo zanimljiv vezni red. 

Podsetimo, Fulam je ovog leta već doveo golmana Fabrija, štopera Maksima Le Maršana, te Andrea Širlea, a onda i Serija.  

Foto: Action Images


tagovi

Žosua GilavogiLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara