"Suarez nakon ujedanja Kjelinija"
"Suarez nakon ujedanja Kjelinija"

Generalni sekretar FIFA upozorava: Suarezu treba stručna pomoć!

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.06.14. | 18:28

"Mislim da bi trebalo da ide na neku vrstu terapije, jer to što radi je zaista loše", rekao je Žerom Valke

Suarez nakon ujedanja KjelinijaGeneralni sekretar Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Žerom Valke smatra da bi Urugvajac Luis Suarez, koji je zbog ujedanja protvničkog igrača na Mundijalu suspendovam na četiri meseca, trebalo da ide na terapiju zbog tog problema.
"Mislim da bi Suarez definitivno trebao da nađe način kako bi prevazisao taj problem. Mislim da bi trebalo da ide na neku vrstu terapije, jer to što radi je zaista loše", rekao je Valke.

Sindikat profesionalnih fudbalera (FIFpro) smatra da bi Suarezu trebalo, pored kazne, da bude prepisana i odgovarajuća terapija.
"FIFpro smatra da bi i terapija trebalo da bude deo suspenzije", saopštila je FIFPro.

Izabrane vesti

Defanzivac itaklijanske reprezentacije koji je bio "žrtva" u Suarezovom incidentu Ðorđo Kjelini izrazio je simpatije za Urugvajca i kritikovao je FIFA zbog drastične kazne, najveće koja je ikada izrečena igraču na Mundijalu.

Suarez je kažnjen sa devet utakmica suspenzije i četiri meseca van fudbala zbog toga što je na meču protiv Italije ugrizao Ðorđa Kjelinija.

Suarez je prethodno tokom karijere već kaznjavan jer je "grizao" Otmana Bakala iz PSV-a i Branislava Ivanovića iz Čelsija.

Istovremeno, Suarez će morati da plati i novčanu kaznu od 100.000 švajcarskih franaka.

Napadač Liverpula neće igrati u osmini finala protiv Brazila, kao ni do kraja šampionata,  a propustiće i početak nove sezone u Premijer ligi.

(FOTO: Action images)


tagovi

Žerom Valkereprezentativni fudbalLuis SuarezBrazil2014DBrazilBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara