""
""

Gigsovo nezadovoljstvo: Previše je stranaca u ostrvskom fudbalu!

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.02.17. | 21:57

Čuveni Velšanin ne zadovoljan situacijom u kojoj se nalaze britanski stručnjaci

Legendarni as Mančester junajteda Rajan Gigs izrazio je javno nezadovoljstvo zbog velikog broja stranih menadžera i trenera u ostrvskom fudbalu, zbog čega i manji broj talentovaih domaćih fudbalera ne dobija pravu šansu.

Izabrane vesti

Gigs je do prošle godine radio kao pomoćnik Luja van Gala, kratko i Žozea Murinja, u Junajtedu, a priliku da vodi Crvene đavole samostalno imao je nakon smene Dejvida Mojesa 2014. godine. Ipak, na samo četiri utakmice.

Sjajni Velšanin se pominjao kao potencijalni menadžer Svonsija neposrednon nako postavljanja Boba Bredlija, ali i sada kada je angažovan Pol Klement.
"Mislim da u ovom trenutku nema dovoljno britanskih menadžera. Dobro je videti kada britanski trener dobije šansu, mislim da je to od velike važnosti. Postoji mnogo stranih vrhunskih stručnjaka, ali isto tako i britanskih trenera i menadžera", rekao je Gigs za Bi-Bi-Si.

Čuveni as smatra da domaći treneri ne dobijaju priliku u klubovima i da zbog toga ne mogu da dokažu svoju vrednost.
"Ako ne dobijem priliku, ne mogu ni da dolažem šta mogu da uradim sa ekipom. Kao što sam reka postoje dobri strani stručnjaci, ali ih ima previše i britanski treneri ne mogu da dobiju šansu", rekao je Gigs.

U ovom trenutku u 20 timova iz Premijer lige radi samo sedam britanskih menadžera.

(FOTO: Action images)


tagovi

Rajan GigsPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara