""
""

Gol Ivana Obradovića posle pet godina! Veselinović dodao još jedan za pobedu srpskog Mehelena

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.09.14. | 21:58

Ekipa Aleksandra Jankovića savladala Beveren zahvaljujući golovima naših internacionalaca

Srpski Mehelen do trijumfa po srpskom receptu!

Izabrane vesti

Ekipa Aleksandra Jankovića savladala je večeras Vasland Beveren sa 2:0 u devetom kolu belgijske Pro lige zahvaljujući golovima naših internacionalaca Ivana Obradovića i Dalibora Veselinovića.

Janković je protiv Beverena u prvu postavu grunuo svu trojicu srpskih fudbalera: Ivana Obradovića, Miloša Kosanovića i Dalibora Veselinovića. A, oni su njegovo poverenje opravdali na najbolji mogući način i bili najzaslužniji za četvrti trijumf Mehelena u sezoni.

Već u drugom minutu, Obradović je načeo Beveren. Odbrana gostiju nije uspela da izbaci loptu posle centaršuta Koradara, a na pravom mestu je bio nekadašnji reprezentativac Srbije i upisao prvenac u dresu Mehelena. Bio je to prvi gol srpskog defanzivca posle više od pet godina. Poslednji put je bio strelac u avgustu 2009. godina za Partizan protiv Javora. Možda je ovo i naznaka da se nekada jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera vraća u formu i da su povrede i maleri ružna prošlost.

Mehelen je i u nastavku meča kontrolisao situaciju na terenu, bio bolji rival i samo se čekao trenutak da pobeda bude overena. To je uradio Dalibor Veselinović. Visoki golgeter je u svom stilu, udarcem glavom pogodio mrežu Beverena u 63. minutu i rešio pitanje pobednika. Posao Mehelenu je olakšao i defanzivac gostiju Dejvid Adi koji je u 32. minutu zaradio crveni karton. Imao je Veselinović još dve dobre prilike da režira ubedljiviji trijumf, ali nije bio precizan.

Sa odličnim partijama je nastavio Vesterlo koji je savladao Serkl Briž u gostima sa 2:1 i izbio na drugo mesto na tabeli.

PRO LIGA, deveto kolo:

Subota: 
Zulte – Anderleht 0:2 (0:1)
/Suarez 42, Nahar 67/

Serkl Briž – Vesterlo 1:2 (0:0)
/Van Aker 82 - Lekomt 49, Gunongbe 76 penal/

Mehelen – Vasland Beveren 2:0 (1:0)
/Obradović 2, Veselinović 62/

Kortirjk – Muskron 3:0 (2:0)
/Santini 27, Ševalije 34, 75/

20.30: Genk – Šarlroa

Nedelja:
14.30: Gent – Lokeren
18.00: Standard – Lirs
20.00: Ostende – Klub Briž

(FOTO: MN Press)

 


tagovi

Aleksandar JankovićBelgijaDalibor VeselinovićEvropaIvan ObradovićMehelenŽupiler Pro ligaVesterlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara