Goleada u Sundsvalu, Jefle diže formu

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.10.18. | 10:26

Šveđani nastavljaju punom parom

"Ostali smo bez strelca bitnih golova. Slobodno nas izgbegavajte u listama."

Reči Nikole Đurđića od pre nekoliko meseci. Zaista, nakon što je prodao Gambijca Pa Amata Dibu u kineski Šenžen, Hamarbi je zagazio u duboki kanal. Međutim, stvari su vremenom došle na svoje mesto i ekipa iz Stokholma se vratila u formu. Trenutno je Hamarbi na drugom mestu u Alsvenskanu sa 50 bodova, koliko ima i Norčeping, sa kojim će voditi krvavu borbu za status "prve pratilje", s obzirom na to da je AIK odmakao na plus osam. 

Izabrane vesti

Upravo je zbog dobre forme Hamarbija Đurđić "promenio ploču", pa je nedavno u referisanju za TIP Novosti samouvereno poručio da očekuje trijumf svoje ekipe.
"Iako su nam predviđali borbu za opstanak, mi smo u dobrom delu sezone bili prvi. Nedavno smo pali na treće mesto, ali i dalje imamo šansu da izađemo na međunarodnu scenu. Imamo tri boda više od Malmea pa bismo morali da zadržimo prednost i posle gostovanja slaboj Bromapojkarni."

I bio je u pravu. Hamarbi je, uslovno rečeno, lako izašao na kraj sa Bromapojkarnom (4:2). Uslovno rečeno, jer su gosti dvaput bili u minusu. Đurđić je uspeo jednom da zatrese mrežu.

Nekadašnji centarfor Partizana nije bio preterano uspešan u prognozi 25. kola švedske prve lige, ali nije imao ni sreće. Ubo je 3+ na Estersund - Dalkurd, X na Heken - Malme i dvojku na Hamarbi. Nisu mu prošli X na Sirijus, kec na Geteborg, 1&3+ na AIK i 3+ na Norčeping - Jurgorden. Na poslednjem meču pomenute runde između Sundsvala i Kalmara predložio je 3+. Nema pravila kada ove dve ekipe igraju, ali ako je Đurđić "namirisao", možda ga i treba ispratiti. Ipak čovek ima iskustva sa švedskim fudbalom.

A i u drugoj ligi su na programu dva meča.

Stručnjak za Superetan je Zoran Manović, trener Asiriske. Dosad je u prognozi za TIP Novosti ubo X2 na Brage - Eskilstuna, keca na Ester i 1X na Helsingborg. Nisu mu prošli kec na Halmstad i X na Varberg - Norbi. Međutim, dosad smo se "mali milion" puta uverili da Manović i te kako dobro poznaje tamošnji fudbal, što je i logično. Često je pogađao, ali ne može uvek.

Kada je reč o preostalim mečevima 26. kola Superetana, gađao je 1X na Jefle - GAIS, X na Frej - Jončeping i keca na Ergrite. Ima logike. GAIS je trenutno bolje plasiran od Jeflea, ima 10 bodova više, ali tradicija kaže da je Jefle umeo da otkine bodove GAIS-u. Pritom, domaćin je počeo da diže formu. Ovde se možda krije neka malo jača kvota. Frej i Jončeping su sličnih kvaliteta pa je X možda i najrealnija opcija. Ergrite ima dobar skor kod kuće sa Degerforš tako da porazmislite o kecu. Može da se isplati...

ŠVEDSKA 1 - 25. KOLO:

Petak

Estersund - Dalkurd 3:0 (2:0)

Subota

Sirijus - Elfsborg 4:2 (2:2)
Geteborg - Treleborg 2:2 (1:1)

Nedelja

Heken - Malme 1:1 (0:0)
Norčeping - Jurgorden 1:1 (1:0)
Bromapojkarna - Hamarbi 2:4 (1:1)
AIK - Erebro 1:1 (1:0)

Ponedeljak 

19.00: (1,75) Sundsval (3,50) Kalmar (4,50)

ŠVEDSKA 2 - 26. KOLO:

Petak

Brage  - Eskilstuna 0:0

Subota

Ester - Landskrona 5:0 (2:0)
Halmstad - Varnamo 0:3 (0:3)

Nedelja

Varberg - Norbi 4:0 (1:0)
Helsingborg - Falkenberg 1:0 (1:0)

Ponedeljak

19.00:  (3,15) Jefle  (3,25)  GAIS (2,20) 
19.00:  (2,60) Frej  (3,15)  Jončeping (2,65) 

Utorak

19.00:  (1,80) Ergrite  (3,45)  Degerforš  (4,30)

NAPOMENAKvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Švedska 1Švedska 2Švedska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara