"Memfis Depaj"
"Memfis Depaj"

Magija Depaja vodila PSV do pobede, Vejinović i drugari ispustili pobedu u 94. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.03.15. | 22:30

PSV ponovo leti – 3:0 za 45 minuta protiv Go Ahed Iglsa

Memfis DepajPrvo mesto nije počelo ni da se pošteno klima, a PSV je već pregrmeo težak poraz u velikom derbiju sa Ajaksom i na gostovanju kod Go Ahed Iglsa demonstrirao da ga ništa neće zaustaviti u nameri da posle sedam godina titulu vrati u Ajndhoven. Tri brza gola u prvih 45 minuta bila su sve što je trebalo Filipsovcima za konačnih 3:0. Herenven je slavio u Hagu kasnim golom 78. minutu utakmice, dok je Vitese ispustio tri boda protiv Heraklesa u četvrtom minutu nadoknade. Za kraj večeri, Cvole je demolirao Kambur rezultatom 6:1.

Trijumf u režiji Memfisa Depaja, 21-godišnjeg holandskog čuda koje igra toliko dobro da bi bilo pomalo nakaradno ako ga već od jeseni ne bismo gledali u nekoj od Engleskoj ili Španiji. Sve zna mali Memfis. I da dribla i da vidi ono što drugi ne vide, a možda i najbolje zna da šutne slobodan udarac.

Izabrane vesti

U 23. minutu Go Ahed Iglsi su napravili kobnu grešku. Napravili su faul na 28 metara od svog gola. Da ponovimo – 28 metara. Nikakav problem za čoveka koji u nogama krije sistem za navođenje projektila. Depajove lopte kao da zaista imaju veštačku inteligenciju i da idu tamo gde on zamisli. Nestvaran efe. Samo onaj ko nije probao ne zna koliko je ovo teško. Četvrti gol Depaja iz slobodnog udarca u ovoj sezoni Eredivizije. U tom segmentu igre niko mu nije za prići. Ukupno 16. gol u ligaškoj sezoni, 22. ako računamo i Ligu Evrope.


Kad je Depaj probio led sve je bilo mnogo lakše. A i Go Ahed Iglsi su pomogli. Autogol Jopa van der Lindena duplirao je prednost gostiju i prokrčio put do pobede. Meksikanac Andres Gvardado je prvencom u crveno-belom dresu samo sipao šlag na tortu.

PSV je nastavio marš ka naslovu šampiona. Ajaks je celih 14 bodova iza. Onih 3:1 od pre nedelju dana brzo će se zaboraviti. Titula će se pamtiti. A PSV je već stavio šapu na nju.

U dresu Vitesea, Marko Vejinović je proveo svih 90 minuta na terenu, dok Uroš Đurđević, nekadašnji fudbaler Rada, u igru ušao u sudijskoj nadoknadi, svega nekoliko trenutka pošto je Dani Avdić postigao izjednačujući pogodak za Herkles u 94. minutu.

U poslednjoj utakmici subotnje večeri u Erediviziji, Cvole je uništio Kambur rezultatom 5:1 i tako najavio žestok napad na treću poziciju i plasman u Ligu Evrope.

Eredivizija, 26. kolo:

Petak:

Viljem II - Tvente 2:2 (2:1)
/Kabral 19, 23 - Zijeh 44, 54/

Subota:

Go Ahed – PSV 0:3 (0:3)
/Depaj 23, Van der Linden 39ag, Gvardado 44/

Den Hag – Herenven 0:1 (0:0)
/Slagver 78/

Herakles – Vitese 1:1 (0:1)
/Avdić 90+4 - Traore 21/

Cvole - Kambur 6:1 (2:0)
/Drost 30, Van der Verf 35, Tomas 63, Najland 70, 80, 89 - Roshevel 76/

Nedelja:

12.30 Groningen – Dordreht
14.30 Ajaks – Ekscelzior
14.30 Fejenord – Breda
16.45 Utreht - Alkmar

(FOTO: Action Images)


tagovi

PSV AjndhovenMemfis DepajHolandijaGo Ahed IglsEvropaEredivizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara