""
""

GRAFIKA: Ko najviše zarađuje od dresova?

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.01.14. | 17:59

U prvih deset su, očekivano, Juve, Milan, Siti, Bajern, Čelsi, Junajted, ali nisu najbolji...

Dogovor Arsenala i Pume, vredan 150 miliona funti za narednih pet godina, nije najveći u istoriji sponzorskih ugovora, kad je reč o snabdevačima sportske opreme. Doduše, Tobdžije su se probile među prvih deset klubova sveta u ovoj statističkoj kategoriji, štaviše, sad su na drugom mestu, ali je status Real Madrida kao globalnog brenda ostao neokrnjen.

To potvrđuje činjenica da devetostruki šampion Evrope zahvaljujući sponzorskom ugovoru sa Adidasom računa na godišnji prihod od 38 miliona evra ili 31 milion funti. Uz to, Španci i Nemci idu ruku pod ruku još od 1998. a koliko su zadovoljni saradnjom govori i podadak da su pre dve godine produžili ugovor do 2020. Dakle, svake godine, samo od Adidasa Real zaradi 38 miliona evra. I posle se pitamo odakle novci za, na primer, transfer Gereta Bejla?

Izabrane vesti

Inače, Adidas ima prostu računicu što se druži sa Realom, kao i drugim velikim klubovima, Čelsijem, Bajernom, Milanom... Prema podacima iz 2012. ova nemačka kompanija od saradnje sa klubovima ostvari godišnji profit od milijarde i 600.000.000 evra!


tagovi

Real Madridmeđunarodni fudbalEvropadresoviadidas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara