""
""

GRAFIKA: Svi odlaze iz Dortmunda! Ovako izgleda ekipa koja je napustila Milionere za samo pet godina

Vreme čitanja: 1min | sub. 02.07.16. | 16:37

Henrih Mhitarijan je i zvanično otišao u Mančester Junajteda, a sa tim se nastavlja trend odlazaka važnih igrača iz redova kluba sa Vestfalena

Samo ovog leta Dortmund su već napustili Mats Humels, Ilkaj Gundogan i Henrih Mhitarijan, sve važni oslonci Borusije u prošloj sezoni. U Dortmundu su za njih trojicu dobili 104.000.000 evra i veći deo toga uložili u dolazak šestorice novih igrača, ali i dalje imaju ugroman problem jer ne mogu da zadrže svoje najbolje pojedince.

Izabrane vesti

Poršle godine su, doduše, napravili malu pauzu što se tiče velikih odlazaka, ali su i pored toga iz kluba otišli Ćiro Imobile, Kevin Kampl, Jonas Hofman, Miloš Jojić i Kevin Groskrojc, a prije toga Robert Levandovski, Mario Gece i drugi.

Borusja je, usprkos svim odlascima, uspela da ostane na vrhu nemačkog fudbala, ali od igrača koji su napustili klub u poslednjih pet sezona može da se sastavi prilično dobra ekipa.

Ekipa sa Levandovskim u špicu, Perišićem i Hofmanom na krilima, odnosno Gundoganom, Mhitarijanom i Geceom u sredini izgledala bi brutalno. Odbrana bi bila malo tanja, bez obzira što su tu Humels i Groskrojc, a na golu Langerak, jer je problem naći pravog levog beka i drugog štopera. Tu bi mesta bilo za Koraj Gintera i Žeremija Dudzijaka, koji bi nekako zakrpili ovaj odlični tim.

(Preuzeto za portala GERMANIJAK.HR)


tagovi

NemackaHenrih MhitarjanEvropaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara