"Slavlje posle prvog gola Bosne i Hercegovine"
"Slavlje posle prvog gola Bosne i Hercegovine"

GRUPA B: Triler u Zenici, „Kerol iz Bosne“ poslao Zmajeve na EURO! Tri ekipe u igri za baraž (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.10.15. | 22:46

Vels prvi put u istoriji na EP, Begijanci se vraćaju posle 16 godina, čudesni Kipar ima šansu...

Slavlje posle prvog gola Bosne i HercegovineTo je ta reprezentacija! Prošle godine zaustavljena je u četvrtfinalu Mundijala, iako je bila možda i najprijatnije iznenađenje Svetskog prvenstva u Brazilu, a sledećeg leta sloviće za favorita iz senke u Francuskoj. Belgija se u velikom stilu plasirala na Prvenstvo Evrope, pošto je od večeras lider kvalifikacione Grupe B, van domašaja trećeplasirane Bosne i Hercegovine, koja će najverovatnije u baraž, zahvaljujući trijumfu nad Velsom, uz napomenu da i Ostrvljani definitivno iddu na EURO 2016.

Da igra efikasan fudbal selekcija Marka Vilmotsa dokazala je i u Andori. Ruku na srce, to joj nije bilo teško, jer domaćin nikog nije pobedio već 53 utakmice u kvalifikacijama. Večeras nije bio ni blizu, pošto su dve bombe Radže Najngolana i Kevina de Brujnea u prvom, de pogoci Edena Azara - koji igra znatno bolje za državni tim nego za Čelsi - i Lorena Depotra postavili Belgijance kao ekipu koja je dala ubedljivo najviše golova u grupi (21).

Izabrane vesti

Ovo će Crvenim đavolima biti prvo učešće na završnim turnirima evropskih šampionata posle 16 godina, s obzirom da su prethodni put igrali onda kad su ga, zajedno sa Holanđanima, i organizovali.

Dok su Belgijanci sigurno odraživali posao u Andori, na preostala dva meča u Grupi B viđena je prava drama. Nekoliko puta se menjao rezultat na mečvima u Jerusalimu i u Zenici, a na kraju najvažnija informacija glasi: na Prvenstvo Evrope ide i Vels. Uprkos porazu od Bosne i Hercegovine (0:2), selekcija Krisa Kolmena podigla je ruke u vis u znak uspeha (nikad do sad nije učestvovala na EP), ali ne zahvaljujući svom već rezultatu koji je napravio Kipar.

Kiprani su priredili iznenađenje i savladali Izrael u gostima (2:1) i time učinili veliku uslugu Zmajevima iz Velsa. Ekipa Gereta Bejla jeste bila bolja od BiH, stvorila više izlednih prilika, ali je sve obranio fantastčni Asmir Begović. Čak je i u drugom poluvremenu gost delovao kao bolji rival na terenu, a onda je Mehmed Baždarević povukao ključni potez.

Uveo je u igru Milana Đurića, napadača rodom iz Tuzle, koji igra za Ćezenu i koji je od italijanskih novinara prošle sezone dobio nadimak „bosanski Kerol“. Đuriću nije bilo potrebno mnogo da taj nadimak opravda, svega 11 minuta proveo je na terenu pre nego što je posle ubacivanja Miralema Pjanića prvi šut Bosne i Hercegovine u okviru gola protivnika pretvorio u veliko slavlje navijača u Zenici. Ono je definitivno obezbeđeno u 90. minutu, kad je Đurić bio u ulozi asistenta, a Vedad Ibišević egzekutora.

Ovom pobedom, BiH je ostala u igri za baraž. S tim što za to jedno mesto konkurišu i Izrael i Kipar. Ukoliko Bosanci ostanu neporaženi obezbediće doigravanje i još jednu šansu za EP. Kipranima igra samo pobeda, pod uslovom da Izrael izgubi od Belgije.

Poredak na tabeli je sledeći: Belgija 20, Vels 18, BiH 14, Izrael 13, Kipar 12, Andora 0.


-----------------------------------------------------------------------------

KVALIFIKACIJE ZA PRVENSTVO EVROPE

GRUPA B

Andora - Belgija 1:4 (0:2)
/Lima 51 pen - Najngolan 19, De Brujne 42, Azar 56 pen, Depotr 64/

Bosna i Hercegovina - Vels 2:0 (0:0)
/Đurić 71, Ibišević 90/

Izrael - Kipar 1:2 (0:0)
/Biton 76 - Dosa Žunior 58, Demetriu 80/

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Velsreprezentativni fudbalreprezentacija Velsareprezentacija Izraelareprezentacija Bosne i HercegovineFudbalska reprezentacija Belgijemeđunarodni fudbalKvalifikacije za EURO 2016KiparIzraelBiHBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara