""
""

GRUPA D: Da li će Plzenj šutnuti Bajernu na gol? Rusima se ne piše dobro u Mančesteru...

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.11.13. | 14:04

Ekipe Đozepa Gvardiole i Manuela Pelegrinija veliki favoriti u večerašnjim mečevima

Ako negde večeras ne bi smelo da bude iznenađenja, onda je to u Grupi D! Mančester Siti na svom Itihadu ima odličnu priliku da pobedom obezbedi plasman u osminu finala Lige šampiona i konačno preskoči famoznu nakoaut fazu!

Građani su se konačno razigrali i raspucali, igrači su prihvatili koncepciju trenerskog maga Manuela Pelegrinija, pa bi to večeras na svojoj koži morao da oseti i CSKA.

Izabrane vesti

Džo Hart ponovo neće biti na golu Sitija.
"Ne znam kada će se on vratiti na gol. Odmor mu je izuzetno važan jer je branio na svim mečevima u poslednje dve i po godine, pa će Pantilimon biti večeras među stativama. Džo na to reaguje vrlo dobro. Niko ne želi da bude na klupi, ali mislim da će to biti korisno za njega", rekao je Pelegrini.

U prvom meču na Himki areni Građani su slavili nakon preokreta sa 2:1.
"Bila je to vrlo neizvesna utakmica, kakvu očekujem i večeras. Imamo vema dobar tim i malo nam treba da se plasirao u osminu finala. Posle toga je sve moguće", rekao je Pelegrini.

Alvaro Negredo bi trebao da se vrati u startnu postavu, ali Čileanac ne može da računa na povređene Kompanija i Jovetića.

Strateg Moskovljana Leonid Slucki veruje da njegov tim može do senzacije u Mančeseru.
"Znamo da svi u Mančesteru veruju u pobedu, ali mi ćemo se potruditi da ne bude tako. Utakmica je od presudnog značaja i od svog tima očekujem maksimum, borbu za svaku loptu. Daćemo sve od sebe da dođemo do pozitivnog rezultata", rekao je Slucki.

Odlični Šveđanin Rasmus Elm ponovo se vratio na teren posle povrede i mogao bi da nađe svoje mesto u startnoj postavi. Ipak, Slucki još uvek ne može da računa na Džagoeva, Fernanza i Kaunu.

NAJAVLJENI SASTAVI:

-----------------------------------------------------------------------------

MANČESTER SITI: Pantilimon – Zabaleta, Demikelis, Nastasić, Kolarov – Nasri, Fernanderz, Ture, Silva – Aguero, Negredo.

CSKA: Akinfejev – Nababkin, Berezucki, Ignaševič, Šenenikov – Milanov, Vernblum – Tošić, Honda, Zuber – Dumbija

-----------------------------------------------------------------------------

Još manja dilema po pitanju pobednika trebala bi da bude u Plzenju, gde je domaća Viktorija osuđena da još jednom izađe na megdan moćnom šampionu Evrope.

Ekipa Pavela Vrbe u prvom meču nije uspela pošteno ni da šutne ka golu rivala, a pitanje je da li će biti uspešnija i večeras.
"Pokušali smo igračima da ukažemo na greške iz prvog meča. Bajern igra fantastičan fudbal, pobeđuju čak i kada su slabiji na terenu, to je jedan od najjačih timova na svetu. Želimo da promenimo sve u odnosu na prvu utakmicu, ali pitanje je da li imamo kvalitet za to. Igranje protiv Bajerna i Mančester Sitija je praznika za naš grad, navijače i češki fudbal. To je nagrada za pobede u kvalifikacijama" rekao je Vrba.

Trener Bavaraca Đozep Gvardiola ozbiljno shvata večerašnjeg rivala.
"Svaka utakmica u Ligi šampiona je opasna. Plzenj je za vikend pobedio sa 6:1 i nalazi se u dobroj formi, ali ja vidim našu šansu za plasman u nokaut fazu. Uvek ima nešto da se poboljša, čak i kad pobedimo, a mi želimo da budemo još bolji. Mi smo bili na vrhu, osvojili sve, ali to znači da moramo da uložimo još veći napor kako bi zadržali našu poziciju", rekao je Gvardiola.

Temperamentni Španac večeras neće moći da računa na povređenog Robena. Boateng se vraća u tim posle suspenzije, a na raspolaganju će biti i oporavljeni Havi Martinez.

-----------------------------------------------------------------------------

PLZEN: Kozačik – Reznik, Čišovski, Hubnik, Kovarik – Rajtoral, Pročazka, Horvat, Petrežela – Horava – Kolar.

BAJERN: Nojer – Lam, Boateng, Dante, Alaba – Martinez – Miler, Gece, Švajnštajger, Riberi – Mandžukić

-----------------------------------------------------------------------------

(FOTO: Action images)


tagovi

Bajern MinhenČeškaCSKA MoskvaEngleskaEvropaFrenk RiberiLiga šampionaMančester SitiManuel PelegriniNemackaPlzenRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara