"Bajern"
"Bajern"

GRUPA D: Gvardiolu ne zanima rekord, Pelegrini traži osvetu

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.12.13. | 15:12

Viktorija Plzen želi da pomrsi račune CSKA iz Moskve

BajernU grupi D maltene je sve rešeno. Bajern Minhen i Mančester Siti nastavljau dalje u Ligi šampiona, CSKA verovatno u Ligi Evrope, a Viktorija ima priliku da pomrsi račune Armejcima, ali je sva prilika da se oprašta od evropskog takmičenja.

Bavaraci i Građani igraće na Alijanc areni za prestiž i dokazivanje, što obećava dobar fudbal. Pogotovo što izabranici Pepa Gvardiole imaju motiv više, jer u slučaju pobede postaće tek šest klub u istoriji Lige šampiona koji je slavio na svih šest mečeva u grupnoj fazi. Takođe, vezali su deset pobeda u evropskoj eliti što je record.
“Prvi cilj je bio da se kvalifikujemo dalje, a drugi da budemo prvi u grupi. Nadam se da su moji igrači svesni koliko je ovaj meč ipak važan. Biti drugi nije opcija, a Siti ima odlične igrače koji znaju da naprave dosta šansi. Rekord je svakako lep, ali ima još dosta toga da se uradi”, rekao je Gvardiola, koji neće moći da računa na Robena (koleno), Lama (loža) i Švajnštajgera (skočni zglob).

Trener Građana Manuel Pelegrini igleda želi da se osveti Bajernu za poraz kod kuće.
“Za nas je ovo važna utakmica. Tačno je da smo se kvalifikovali dalje, ali još imamo dosta toga da dokažemo, kao i da popravimo utisak zbog poraza od Bajerna na svom terenu. Voleli bismo da se nađemo na vrhu grupe, međutim, protivnik ima snažan tim i teško ih je pobediti sa 3:0”, svestan je težine zadatka Čileanac koji će na gol poslati Džoa Harta.
----------------------------------
POTENCIJALNI SASTAV

Bajern (4-1-4-1): Nojer - Lam, Boateng, Dante, Alaba – Martinez – Miler, Tijago, kros, Riberi – Gece

Mančester Siti (4-2-3-1): Hart – Zabaleta, Kompani, Demikelis, Kolarov – Fernandinjo, Jaja Ture – Navas, Nasri, Aguero – Džeko
----------------------------------
PlzenPavel Vrba želi na pravi način da se oprosti od Viktorije Plzen protiv CSKA iz Moskve, pošto preuzima reprezentaciju Češke.
“Prošli smo u nokaut fazu takmičenja u Evropi dva puta, nadam se da ćemo uspeti i treći put. Situacija nije baš tako dobra, jer smo izgubili u gostima 3:2, tako da će Moskovljani imati u glavi taj rezultat i igrati defanzivnije. Brzi gol mogao bi da nam donese nadu da možemo postati prvi češki tim koji je izborio proleće u Evropi”, poručio je Vrba.

Trener CSKA Leonid Slucki kaže da je svestan koliko je njihov rival opasan, pogotovo na svom terenu.
“Neće biti nimalo lako. Želimo da dođemo do rezultata koji će nam doneti Ligu Evrope, a branićemo samo gol prednosti. Viktorija ima kvalitetne igrače i opasan napad, u češkoj ligi imaju posed lopte više od 60 odsto, tako da moramo biti veoma dobri ako želimo da ih eliminišemo”, rekao je Slucki.
--------------------------------------
POTENCIJALNI SASTAV

Viktoria Plzen (4-2-3-1): Kozačik - Rajtoral, Čisovski, Pročazka , Limberski - Horava, Horvat - Petržela, Kolar, Kovarik - Bakos.

CSKA Moskva (4-2-3-1): Akinfejev - Nababkin, Berezutski, Ignaševič, Šenjikov - Vernblom, Milanov - Tošić, Honda, Zuber - Dumbija.
-------------------------------------

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

Bajern MinhenČeškaCSKA MoskvaEvropaLiga šampionaMančester SitiManuel PelegriniNemackaPep GvardiolaPlzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara