"Mario Mandužkić"
"Mario Mandužkić"

GRUPA D: Siti i Bajern već u nokaut fazi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.11.13. | 22:31

Građani torpedovali CSKA uz het-trik Alvara Negreda, Mandžukić slomio otpor Plzenja

Mario MandužkićIznenađenja se dešavaju, ali čuda mnogo ređe. Ako je u moskovskom CSKA i Viktoriji Plzenj posle žreba i tinjala neka nada da mogu da barem zaprže čorbu Bajernu i Mančester Sitiju ona je večeras i definitivno ugašena, s obzirom da su Bavarci i Građani već izborili mesto među 16 najboljih na Starom kontinentu.

Naime, četiri kola bilo je dovoljno pomenutom tandemu da ostavi CSKA i Plzenj daleko iza sebe i nastavi trku udvoje za prvo mesto na tabeli.

Izabrane vesti

Trenutno je Bajern prvi, pošto je u Češkoj upisao četvrtu uzastopnu pobedu, iako insistiranje Pepa Gvardiole da u aktuelnom prvaku Evrope preslika model iz Barselone i igra bez klasičnog golgetera nije dalo rezultata.

Međutim, čim je u igru ušao neuhvatljivi Mario Mandžukić rival je mogao samo da se pokloni zvanično najboljem timu Evrope. Iskrao se Mandžukić, kako to samo on ume, glavom trznuo i bacio domaćine u nokdaun.

Bajern je i dalje maksimalan.


PLZENJ – BAJERN 0:1 (0:0)
/Mandžukić 65/

Plzenj: Kozačik – Rajtoral, Čišovski, Prohazka, Hubnik (od 71’ Režnik) – Horava, Horvat – Petržela, Kolar, Duriš  (od 66’ Pospišil) – Tecl  (od 87’ Bakoš);

Bajern: Nojer – Lam, Rafinja, Van Bujten, Kontento – Alaba, Kros, Švajnštajger  (od 59’ Martinez) - Gece  (od  87’ Vizer), Riberi, Miler  (od 59’ Mandžukić). 

Slavlje igrača Mančester SitijaMeđutim, poraz Plzenja nije ništa prema debaklu kakav je CSKA doživeo u Mančesteru, s obzirom da može da bude zadovoljan što nije pretrpeo i teži poraz. Građani su, naime, torpedovali Armejce već u prvih pola sata utakmice, da bi potom stali i zadovoljili se "samo" sa 5:2.

Krenulo je kako se samo poželeti može pošto je Zoran Tošić neoprezno startovao na Davida Silvu i omogućio Serhiju Agueru da sa kreče načne goste.

Aguerov šesti gol na poslednjih sedam utakmica u Ligi šampiona. Ukupno 11 u dresu Sitija u evropskoj eliti što ga čini najboljim strelcom Građana na međunarodnoj sceni.

Pogodio je potom i Samir Nasri, pa tri puta Alvaro Negredo. U međuvremenu, dva puta je precizan bio i Sejdu Dumbija, koji je tako uspeo da spasi čast Moskovljana.

Ujedno i spreči Siti da ostvari najubedljiviju pobedu na evropskoj scenu, iako je početak obećavao. Rekord je, ipak, ostala pobeda nad Lirsom od čak 5:0 iz 1969.

MANČESTER SITI – CSKA 5:2 (3:1)
/Aguero 3, Nasri 20, Negredo 30, 51, 90+2 – Dumbija 45, 71pen/

Mančester Siti: Pantilimon – Zabaleta, Demikelis, Nastasić, Kliši – Jaja Ture, Fernandinjo (od 46’ Milner) – Nasri  (od 76’ Navas), Silva  (od 66’ Kolarov)  – Aguero, Negredo;

CSKA: Akinfejev – Nababkin, Berezucki, Ignaševič, Šenikov – Milanov  (od 46’ Elm), Vernblum – Musa  (od 45’ Zuber), Honda  (od 79’ Vitinjo), Tošić – Dumbija.

(foto: Action Images)


tagovi

Alvaro NegredoBajern MinhenCSKA MoskvaEvropaLiga šampionaMančester SitiMario MandžukićPlzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara