""
""

GRUPA D: Strašni Siti teroriše redom! Na četiri meča na Etihadu 22 gola, stradali i Česi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.11.13. | 22:40

Plzenj dva puta stizao vođstvo Građana, ali u finišu poklelao (4:2), Aleksandar Kolarov kapiten Mančestera

Koga vide, njih i zgaze! Novembarski teror na Etihadu nastavljen je i u Ligi šampiona! Posle Noriča (7:0), CSKA iz Moskve (5:2) i Totenhema (6:0), Mančester siti je goleadom počastio i Viktoriju iz Plzenja (4:2) i bez obzira što su Česi dva puta uspeli da stignu vođstvo Englesku napuštaju praznih šaka.

Činjenica da je Bajern nekoliko sati ranije pobedom u Moskvi izbrisao CSKA sa spiska kandidata za osminu finala omogućila je Manuelu Pelegriniju da kombinuje, ali to kockanje završilo se bez posledica za Građane, jer su još jednom efikasnom pobedom obezbedili drugu poziciju u Grupi D.

Izabrane vesti

Kapitenska traka oko ruke srpskog reprezentativca Aleksandra Kolarova, Džo Hart među stativama posle pet mečeva pauze i Edin Džeko umesto Negreda u špicu karakterisali su promene u sastavu Građana, koji su za pola sata stvorili bar pet zicera, ali ih sve promašili, da bi do vođstva stigli iz jedanaesterca. Rajtoral je igrao rukom, a Serhio Kun Aguero postigao 16. gol u sezoni u svim takmičenjima. I tako postao prvi igrač nekog engleskog tima sa najmanje šest preciznih hitaca u grupnoj fazi Lige šampiona tokom jedne sezone, pošto je u sezoni 2004/2005 Van Nisterloj za gradskog rivala Junajted pogodio čak osam puta.

Saznanje da su već u osmini finala uticala je i na opuštenost domaćina, čija je renovirana odbrana (bez Matije Nastasića u protokolu) odzvolila Česima da stavraju prilike pred Hartom, da bi posle atraktivnog pokušaja loba Vaclava Pročazke i šanse Rajtorala, Horava pogodio za iznenađujućih 1:1.

Po istom scenariju igralo se i u drugom poluvremenu, jer je Nasri naplatio promašaje Fernandinja i strašnu odbranu Kozačika, a najbolji strelac gostiju Tecl samo četiri minuta kasnije uzvratio. U tom trenutku činilo se da su gosti na pragu senzacije, prve pobede u Ligi šampiona, ali su u završnici ostali bez snage, pa su Negredo (na drugu asistenciju Hesusa Navasa) i Džeko dotukli rivala i pokazali koliko su moćni na Etihadu.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

MANČESTER SITI – PLZENJ 4:2 (1:0)
/Aguero 33 pen, Nasri 65, Negredo 78, Džeko 89 – Horava 43, Tecl 69/

Mančester Siti: Hart – Ričards, Demikelis, Leskot, Kolarov – Havi Garsija, Fernandinjo (od 64. Jaja Ture), Milner, Nasri (od 75. Negredo) –Aguero (od 46. Navas), Džeko.

Plzenj: Kozačik – Rajtoral, Čišovski, Pročazka, Hubnik – Petržela (od 73. Kovarik), Horava, Horvat, Duris (od 90+1 Vagner), Kolar (od 86. Bakoš) – Tecl.

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaLiga šampionaMančester SitiPlzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara