"Radost Italijana"
"Radost Italijana"

GRUPA H: Azuri na Evropskom prvenstvu, Norvežani srušili Maltu, Hrvatska pod velikim pritiskom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.10.15. | 19:53

Italija srušila borbenu selekciju Roberta Prosinečkog (1:3), Norvežani lagano protiv Malte (2:0)

Radost Italijana

Reprezentacija Italije obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, pošto je u devetom kolu kvalifikacione grupe H savladala Azerbejdžan u Bakuu i napravila odlučujući korak ka tom cilju. Azuri su naspram sebe imali izuzetno neugodnu selekciju Roberta Prosinečkog, koja se isprsila pred kvalitetnijim rivalom, ali je na kraju ipak položila oružje - 1:3 (0:1).

Izabrane vesti

Selekciju Antonija Kontea na ovoj utakmici je pokrenuo fenomenalni Eder. Golgeter Sampdorije je još jednom pokazao da je u fantastičnoj golgeterskoj formi, na sjajan način je krunisao kontranapad svog tima i dodavanje Marka Veratija.

Ipak, taman kada je izgledalo da su Azuri stavili loptu "pod ključ" usledilo je šokantno izjednačenje domaćina. Ruslan Kurbanov iskoristio očajnu reakciju odbrane Italijana, gotovo slučanjno poslao loptu pred Dimitrija Nazarova, a ovaj matirao nemoćnog Đanluiđija Bufona.

Veliki Žuti ponovo u elementu: Italijani videli čuveni Robijev marš! (VIDEO) 

Taj pogodak je silno obradovao Roberta Prosinečkog, ali i domaće navijače, međutim njihova radost je trajala samo do 43. minuta kada je El Šaravi na dodavanje Kandreve ponovo doveo goste u vođstvo.

Italijani se sa tim vođstvom ovoga puta nisu kockali, znatno su spretnije čuvali prednost u drugom poluvremenu i sačekali svoju priliku da i definitivno slome otpor rivala. To im je pošlo za nogom u 65. minutu kada je Darmijan iskoristio još jednu nepažnju domaće odbrane i svom nacionalnom timu overio plasman na Evropsko prvenstvo.

Norvežani nisu imali ni najmanjih prvblema sa slabašnom Maltom u Oslu, slavili su sa laganih 2:0 i tako stavili ogroman teret na leđa selekciji Hrvatske, koja večeras mora da savlada Bugarsku u Zagrebu ako misli da ostane u trci za direktan plasman u Francusku.

Domaćin je uz mnogo sreće poveo u 19. minutu golom Aleksa Teteja, dok je konačan rezultat u 52. postavio Aleksander Soderlund.

Utakmica između Hrvatske i Bugaraske igra se od 20.45.


GRUPA H:

Azerbejdžan - Italija 1:3 (1:2)
/Nazarov 31 - Eder 11, El Šaravi 43, Darmijan 65/

Norveška - Malta 2:0 (1:0)
/Tetej 19, Soderlund 52/

20.45 Hrvatska - Bugarska

(FOTO: Action image)


tagovi

Robert Prosinečkireprezentativni fudbalKvalifikacije za EURO 2016ItalijaEvropaEder Montero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara