"Radost Turaka"
"Radost Turaka"

GRUPE A i H: Turska bacila Holandiju u potpuni očaj, Hrvati vratili nadu i navijaju za Italiju u poslednjem kolu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.10.15. | 22:51

Turci su večeras u Pragu savladali potpuno obezbeđenu selekciju Češke rezultatom 2:0, pa su sada u prilici da apsolutno komanduju svojom sudbinom

Radost Turaka

Holandija je u potpunom očaju. Turskoj je potreban i bod u utakmici sa Islandom u utorak u Konji kako bi obezbedila plasman u baraž za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Turci su večeras u Pragu savladali potpuno obezbeđenu selekciju Češke rezultatom 2:0, pa su sada u prilici da apsolutno komanduju svojom sudbinom.

Izabrane vesti

Turska je utakmicu prelomila u 62. minutu, kada je Selčuk Inan pogodio sa bele tačke, dok je svaku dilemu rezrešio Hakan Čalhanoglu u 79. minutu na asistenciju Arde Turana.

Kao što je poznato, Italija je u grupi A plasman na Evropsko prvenstvo već su obezbedile selekcije Islanda i Češke, Turska je treća sa 15 bodova, a Holandija četvrta sa 13.

U poslednjem kolu snage će odmeriti Turska i Island, Holandija i Češka, odnosno Letonja i Kazahstan.

Hrvatska je na sablasnom Maksimiru vratila nadu može do direktnog plasmana u Francusku. Ante Čačić je položio "prijemni" na svom debiju kao selektor Vatrenih, pošto je u Zagrebu ubedljivo savladana očajna selekcija Bugarske.

Hrvati su mrežu Božidara Mitreva otvorili već u drugom minutu preko Ivana Perišića, dok je njegov imenjak Rakitić tri minuta pre kraja utakmice razrešio svaku dilemu po pitanju pobednika ovog meča.

Sjajnu formu na početku sezone potvrdio je i Nikola Kalinić, koji je u 81. minutu zapečatio sudbinu selekcije Ivajla Peteva.

U grupi H plasman na EURO obezbedila je selekcija Italije, koja u poslednjem kolu dočekuje Norvešku bez rezultatskog imperativa. Hrvati gostuju Malti i osluškivaće rezultat na rimskom Olimpiku, gde im odgovara pobeda Azura ili nerešen rezultat, zbog boljeg međusobnog skora protiv Norvežana.

Bugarska i Azerbejdžan će odigrati utakmicu bez ikakvog rezultatskog značaja, ali bi selekcija Robeta Prosinečkog možda mogla da napravi veliko iznenađenje i uzeme meru potpuno posrnuloj Bugarskoj.

GRUPA A:

Island - Letonija 2:2 (2:0)
/Sigtorson 5, Sigurson 27 - Kauna 49, Šabala 68/

Kazahstan - Holandija 1:2 (0:1)
/Kuat 90+5 - Vajnaldum 33, Snajder 50/

Češka - Turska 0:2 (0:0)
/Inan 62pen, Čalhanoglu 79/

GRUPA H:

Azerbejdžan - Italija 1:3 (1:2)
/Nazarov 31 - Eder 11, El Šaravi 43, Darmijan 65/

Norveška - Malta 2:0 (1:0)
/Tetej 19, Soderlund 52/

Hrvatska - Bugarska 3:0 (2:0)
/Perišić 2, Rakitić 42, Kalinić 81/

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalKvalifikacije za EURO 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara