""
""

GRUPE G, H i I: Portugalska sramota u Albaniji, Đorđevićev rafal za srećan Lacio, maestro Ilićić lansirao Violu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.11.15. | 23:07

Debakl lidera Primeire u Elbasanu, sjajna noć za italijanske klubove, Bazel obavio veći deo posla

Ima nešto u tom albanskom fudbalu što ne leži Portugalcima. Albanci su i minulim kvalifikacijama za EURO pobedili u Lisabonu, potom ih mučili u Elbasanu kada su poraženi u nadoknadi vremena, a večeras su i na klupskom nivou zadali brutalan udarac portugalskom fudbalu.

Izabrane vesti

Albanski predstavnik Skenderbeg je deklasirao lidera portugalske Primeire lisabonski Sporting. Neverovatnih 3:0 za Sekenderbeg i najveći uspeh u istoriji albanskog klupskog fudbala, ali i jednu od najvećih sarmota u slavnoj tradiciji popularnih Lavova. Šokantnih 2:0 na poluvremenu su zaokruženi fantastičnim golom Kamerunca Nimage koji je sa 25 metara lobovao Sportingovog golmana i postigao jedan od najlepših golova ovog kola Lige Evrope.

Sada Sporting ima samo bod više od Skenderbega i verovatno je doživeo fatalan udarac u borbi za plasman u nokaut fazu. Lokomotiva mu beži četiri, a Bešiktaš dva boda... Velika bruka Portugalaca.

Lacio je praktično završio posao oko prolaska u šesanestinu finala. Pobedom od 2:0 u gostima protiv Rozenborga su jednom nogom zakoračili u nokaut fazu. Potreban im je bod, a možda ni on u poslednja dva kola. Dva gola srpskog napadača Filipa Đorđevića u prvom poluvremenu su rešili sve dileme. Prvi pratilac Rimljana je Sent Etjen koji je opet pobedio Dnjepar. Ovog puta sa ubedljivih 3:0 i ima bolje šanse da prođe grupu od prošlosezonskog finaliste Lige Evrope.

Sjajan dan italijanskih klubova u Ligi Evrope je zaokružila Fiorentina koja je golovima Josipa Iličića slavila 2:0 u Poznanju i prestigla Leh na tabeli čime je možfda napravila ključni korak ka plasmanu među 32 najbolja tima u takmičenju. Slovenački majstor je bio posebno inspirisan večeras. Vrata pobede je potvorio spektakularnim golom iz slobodnjaka, a u finišu meča je stavio tačku posle asistencije Fernandeza.

Lider u grupi je Bazel koji je na gostovanju Belenensesu došao do treće pobede u takmičenju i na korak je od cilja. Napadački tandem Janko - Embolo je kreirao trijumf sa po jednim golom. 

LIGA EVROPE – 4. KOLO

GRUPA G

Rozenborg – Lacio 0:2 (0:2)
/Đorđević 9, 29/

Sent Etjen – Dnjepar 3:0 (1:0)
/Mone-Pake 38, Berić 52, Hamuma 65/ 

POREDAK: Lacio 10, Sent Etjen 7, Dnjepar 4, Roizenborg 1.

GRUPA H

Bešiktaš – Lokomotiva 1:1 (0:0)
/Kvarežma 58 – Nijase 76/

Skenderbeg – Sporting Lisabon 3:0 (2:0)
/Lilaj 14, 19. penal, Nimanga 56/

POREDAK: Lokomotiva 8, Bešiktaš 6, Sporting 4, Skenderbeg 3.

GRUPA I

Belenenseš – Bazel 0:2 (0:1)
/Janko 45. penal, Embolo 64/

Leh – Fiorentina 0:2 (0:1)
/Iličić 42, 82/

POREDAK: Bazel 9, Fiorentina 6, Leh i Belenenseš po 4.

(FOTO: Action images)


tagovi

Sporting LisabonSkenderbegSent EtjenRozenborgPortugalLiga EvropeLeh PoznanjLacioJosip IličićItalijaFrancuskaFjorentinaFilip ĐorđevićEvropaDnjeparBelenensesBazel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara