"Nejtan Ake i Rud Gulit"
"Nejtan Ake i Rud Gulit"

Gulite, da nije ovaj mali tvoj? (FOTO i VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.02.13. | 14:01

Nejtan Ake, 18-godišnji momak koji neverovatno liči na legendu holandskog fudbala, debitovao je u dresu Čelsija, za koji je i Rud svojevremeno igrao

 

Nejtan Ake i Rud GulitDebi talentovanog Nejtana Akea u dresu Čelsija verovatno nije toliko bitna vest sama po sebi, međutim, u slučaju ovog 18-godišnjeg momka, rođenog u Hagu, situacija je malo drugačija.

Izabrane vesti

Pitate se zašto? Pa, ako malo bacite pogled na fotke shvatićete da je defanzivac Plavaca “pljunuti” Rud Gulit!

Gulit je, inače, velika legenda Čelsija, koja je u klubu iz zapadnog Londona igrala u periodu od 1995. do 1998. godine, a, kad krenete u neku računicu, shvatite da je Ake rođen upravo polovinom 90-ih godina!

Elem, kada pogledate sliku, a, pritom, ne znate ko su, sigurno biste pomislili da su otac i sin, ali, dvojicu pomenutih povezuje samo to što su zemljaci, i, eto, sada Čelsi! Mada, možda i jesu u krvnom srodstvu, jer, verovatno niko sem Gulita ne zna šta je radio u slobodno vreme prvom polovinom 90-ih godina... Mi nećemo dublje da zalazimo u tu problematiku, ali, da između dvojice pomenutih postoji ogromna sličnost, to je jasno k’o dan!

Inače, mladi Ake, koji generalno igra u defanzivnoj liniji, dobio je šansu u prvom timu kod Rafe Beniteza, posle sjajnih partija u mladom timu Plavaca, i to na mestu centralnog veznog, na kojoj je inače, svojevremeno, igrao i Gulit, što samo još više produbljuje pitanje:
“Šta je Rud ‘radio’ po Holandiji pre odlaska u Englesku”!?

Ake je na Stamford Bridž stigao iz Fejenorda 2010. godine, za koji je popularni Rudi Dil igrao tri godine, što još više baca svetlo na ovu veliku misteriju.

Talentovani 18-godišnjak je odigrao solidno protiv Midlzbroa u poslednjoj utakmici pete runde FA kupa, a njegove najbolje poteze, kao i intervju koji je dao posle susreta možete pogledati na video klipovima ispod teksta.

(FOTO: 101greatgoals.com)


tagovi

ČelsiEngleskaEvropaHolandijaNejtan AkePremijer ligaRud Gulit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara