"stadion Eskišehira"
"stadion Eskišehira"

Haos u finalu turskog Kupa! Jagoš Vuković pogodio i Konji doneo istorijski pehar (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.05.17. | 23:41

Istanbul Bašakšehir ostao kratkih rukava

stadion EskišehiraMogla je to da bude sezona iz snova za navijače Istanbul Bašakšehira. Završila se kao košmar. Prvo je Bešiktaš uspeo da izdrži nalet skorojevića sa podrškom sveprisutnog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, da bi potom i prkosna Konja šokirala Bašakšehir. U finalu Kupa u Eskišehiru Konja je uz gol našeg Jagoša Vukovića u penal seriji stigla do pobede od 4:1 (0:0, 0:0) i istorijskog, prvog pehara u klupskoj istoriji!

Što se tiče same utakmcie, više pažnje je bilo usmereno na tribine nego na teren. Militantni navijači dve grupe su se sukobili još i pre početka utakmice, a nereid nisu prestajali ni kad je igra krenula. Huligani Bašakšehira su sa gornjeg prstena raznim predmetima zasuli obične navijače Konje. Taj donji prsten, a tu su prevashodno bili porodični ljudi, morao je da bude evakuisan.

Izabrane vesti

Igrači Konje osvetili su se na terenu. Prvo su uveli utakmicu u produžetak, izdržali i tih pola sata, a potom su u penal seriji redom pogađali Joan Ora,  Riad Bajić, Jagoš Vuković i Nejc Skubič. Na drugoj strani dobro je krenuo čuveni Emre Belezoglu, ali kako su se nadovezali promašaji Aleksandrua Epureanua i Čengiza Undera nije ni bilo potrebe da se dalje puca.

Bašakšehir je u sezoni u kojoj je mogao da uzme sve, ostao bez ičega. Za utehu, ostaju mu kvalifiacije za Ligu šampiona u kojima kreću od trećeg kola sa vrlo mršavim šansama da se domognu grupne faze s obzirom da idu u grupu timova koji nisu šampioni, a tu je konkurencija još jača.

Bešiktaš ide direktno u Ligu šampiona, Konja u plej of za Ligu Evrope, Fenerbahče i Galata će u poslednjem kolu odlučivati ko će u treći, a ko u drugi krug kvalifikacija.


tagovi

EvropaJagoš VukovićKonjaSuper ligTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara