©Reuters
©Reuters

Njukasl katapultirao Barnli nazad u Čempionšip (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.05.24. | 18:05

Forestov veliki preokret za beg od Lutona i opasne zone...

Kako je došao iz Čempionšipa, tako će se Barnli vratiti nazad! Matematički još nije, ali ekipa Vensana Kompanija može se smatrati drugoligaškom posle debakla (4:1) koji je doživela u 36. kolu Premijer lige od Njukasla na Turf Muru.

Da situacija bude još gora po Klaretse, Notingem Forest, jedan od njihovih rivala, u isto vreme iskoristio je zicer na gostovanju Šefild Junajtedu (3:1) i umakao mu na pet poena prednosti. Rekli bismo nemoguća misija, jer iako u poslednjem kolu dočekuje upravo Forest na svom terenu, Barnli bi prethodno morao da dobije Totenhem u Londonu i pride se nada da Šumari neće osvojiti ni bod protiv Čelsija. Prekomplikovana računica za tim koji je u čitavoj 2024. godini ostvario samo dve pobede...

Izabrane vesti

I dok na Turf Muru očajavaju, na Siti Graundu posle dužeg vremena mogu da odahnu, jer im ni Luton više ne diše za vratom. Mada nema sumnje da se u Forestu nisu osećali nimalo prijatno kada je u 17. minutu Ben Brereton Dijaz doneo prednost Šefild Junajtedu. Tim sa Bramal Lejna je u uvodnoj fazi utakmice bio bolji rival, preko Kamerona Arčera mogao i da duplira prednost, ali je na sreću Nuna Espirita Santa preko 20.000.000 evra skupo plaćeni napadač Oštrica promašio izglednu priliku i ostavio goste u životu.

Tada su se u Forestu trgli i zaigrali hrabrije, svesni da ne bi smeli da se okliznu na gostovanju odavno prežaljenom timu. I nisu. Nije dozvolio dvostruki strelac Kalum Hadson Odoi! Englesko krilo koje je mnogo obećavalo kada se pojavilo na seniorskoj sceni je samo deset minuta po primljenom golu prelepim udarcem sa distance izjednačio rezultat, da bi početkom drugog poluvremena Rajan Jejts režirao preokret svojim prvim golom u Premijer ligi. Teško da je mogao da pronađe bolji trenutak!

Petnaestak minuta kasnije Hadson Odoi overio je trijumf novom majstorijom, vrlo sličnom onoj iz prvog poluvremena. Bio je to 100. primljen gol Šefild Junajteda od prvenstvu! Koliko je odbrana ekipe Krisa Vajldera bila užasna najbolje govori podatak da nijedan tim u istoriji Premijer lige nije primio trocifren broj golova u jednoj sezoni...

Na Turf Muru je sve bilo rešeno već posle prvog poluvremena kada su izabranici Edija Haua imali tri gola prednosti. Kalum Vilson je najavio teško popodne prisutnih na tribinama u 19. minutu da bi Šon Longstaf i Bruno Gimaraes blickrigom pred odlazak na odmor nokautirali domaćina. Aleksandar Isak je nedugo po povratku sa odmora još jednom zatresao mrežu Arijaneta Murića i na taj način mu se revanširao za odbranjen penal tri minuta ranije. Kompanijeva četa je u smiraj utakmice uspela da ublaži poraz preko Dare O'Šeja, ali slaba će to uteha biti domaćem timu.

U trećoj utakmici odigranoj u istom terminu, mada bez gotovo ikakvog rezultatskog značaja, Brentford i Fulam su u malom londonskom derbiju podelili plen odigravši bez golova.

PREMIJER LIGA – 36. KOLO

Petak

Luton - Everton 1:1 (1:1)

/Adebajo 31 - Kalvert Luin 24pen/

Subota

Arsenal - Bornmut 3:0 (1:0)

/Saka 45 penal, Trosar 70, Rajs 90+7/

Brentford - Fulam 0:0

Barnli - Njukasl 1:4 (0:3)

/O'Šej 86 - Vilson 19, Longstaf 35, Gimaraes 40, Isak 55/

Šefild Junajted - Notingem Forest 1:3 (1:1)

/Brereton Dijaz 17 - Hadson Odoi 27, 65, Jejts 51/

18.30: (1,10) Mančester Siti (13,0) Vulverhempton (25,0)

Nedelja

15.00: (2,80) Brajton (3,50) Aston Vila (2,45)

15.00: (1,67) Čelsi (4,00) Vest Hem (5,00)

17.30: (1,50) Liverpul (4,70) Totenhem (6,75)

Ponedeljak

21.00: (2,55) Kristal Palas (3,40) Mančester Junajted (2,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaNotingem ForestŠefild junajtedFulamBrentfordNjukaslBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara