Heken u naletu, Eskilstuna ima betonsku odbranu

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.09.18. | 09:41

Težak zadatak čeka najboljeg strelca Estera Dragana Kapčevića

Dobri, stari Šveđani!

Uverili smo se tokom letnje pauze da Skandinavci umeju da budu i te kako isplativi, a kad je već tako, ne treba zaboraviti na lige iz Švedske, Norveške, Danske i ostalih skandinavskih zemalja (u širem smislu) ni sada kada su krenule lige petice. Jesu zanimljiviji Real Madrid, Barselona, Mančester Siti i ostali giganti, ali često se dobici kriju u manje popularnim šampionatima.

Izabrane vesti

Međutim, iako Skandinavci umeju da budu zanimljivi, većina timova je, izuzev najjačih, za prosečnog poznavaoca fudbala sa ovih prostora prava nepoznanica. Zato su zlata vredne reči ljudi koji su do najsitnijih detalja upoznati sa materijom. Jedni od njih svakako su trener Asiriske Zoran Manović i napadač Hamarbija Nikola Đurđić, koji je trenutno i najbolji strelac svog tima. Često su Manović i Đurđić u referisanju za TIP Novosti pomagali kladiocima sa ovih prostora da "uplivaju" u svet švedskog fudbala i sa daleko više rezona odigraju neki tip.

S obzirom na to da na zatvaranju 22. kola Alsvenskana ukrštaju Heken i Geteborg, red je da se podsetimo šta je Manović rekao o domaćima u prošlom kolu...
"Treleborg je totalno van forme i otpisao bih ih na gostovanju Hekenu. Domaćin je niz od pet pobeda prekinuo u prošlom kolu protiv favorizovanog AIK-a i sada očekuje da se vrati na stare staze."

Tako i bi. Heken je bio bolji od Treleborga sa 2:1. Šta očekivati od okršaja sa Geteborgom? Svakako ne da Heken izgubi. Domaći su osokoljeni pobedom u prošlom kolu, u poslednje vreme su u izvanrednoj formi, odlični su kod kuće (još uvek neporaženi na svom stadionu), dok Geteborg ne blista baš u gostima. Pritom, u seriji je od tri meča bez pobede.

Kada je reč o drugoligašima, čini nam se da bi trebalo obratiti pažnju na Eskilstunu. Za razliku od okršaja Norbi - Varnamo gde se jasan favorit ne nazire, kec na Eskilstunu bi trebalo da naiđe na naplatu. Domaći su neporaženi kod kuće ove sezone (sedam pobeda i pet remija), generalno su u dobroj formi, motivisani su, bore se za ulazak u Alsvenskan...

Sa druge strane, Ester je ušuškan na sredini tabele, ne zna za trijumf na četiri protekle takmičarske utakmice, ali je veoma opasan u gostima, o čemu svedoči sedam pobeda u dosadašnjem toku sezone. Doduše, čak pet puta su poraženi. Nijednom nisu igrali nerešeno u gostima.

Udarna igla Estera je bosanskohercegovački internacionalac Dragan Kapčević. Dosad je postigao devet golova.  Videćemo kako će se snaći protiv najbolje odbrane u ligi. Eskilstuna prosečno prima 0,52 pogotka po utakmici. 

ŠVEDSKA 1 - 22. KOLO:

Petak

Bromapojkarna - Sundsval 1:3 (0:1)

Subota

Treleborg - Jurgorden 0:3 (0:2)
Sirijus - Estersund 0:1 (0:0)
Elfsborg - Erebro 1:0 (1:0)
Dalkurd - Norčeping 0:2 (0:2)

Nedelja

AIK - Hamarbi 1:0 (0:0)
Malme - Kalmar 4:0 (3:0)

Ponedeljak

19.00: (1,57) Heken (3,80) Geteborg (5,50)

ŠVEDSKA 2 - 24. KOLO:

Subota

Dagerforš - GAIS 1:1 (0:0)

Nedelja

Falkenberg - Jončeping 2:0 (0:0)
Varberg - Jefle 1:2 (1:1)
Helsingborg - Frej 1:0 (0:0)
Ergrite - Brage 4:1 (2:0)

Ponedeljak

19.00: (1,75) Eskilstuna (3,45) Esters (4,60)
19.00: (2,65) Norbi (3,30) Varnamo (2,50)

Utorak

19.00: (1,60) Halmstad (3,70) Landskrona (5,40)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Švedska 1Švedska 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara