""
""

GRUPA A: Holandija je živa! Sada se nada pomoći Češke… (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 10.10.15. | 19:57

Lale pobedom u Kazahstanu ostale u trci za Francuaku, ali zavise od drugih

Sa strahovitim pritiskom, Holandija je pobedila meč “pod moranje” u Kazahstanu i zadržala nadu o plasmanu na EP u Francuskoj narednog leta. Lale su slavile u Kazahstanu 2:1, a bila je to prva pobeda u zvaničnim mečevima pod vođstvom novog selektora Danija Blinda.

Izabrane vesti

Holanđani su odradili svoj deo zadatka i sada očekuju pomoć od drugih. Ne zavise sami od sebe i večeras se nadaju pobedi bezbrižne Češke nad Turskom. Ukoliko Česi savladaju Turke, onda Holandija ima realne šanse za baraž. Ukoliko Turska ostane neporažena, zbog lošijeg međusobnog skora Holanđani će uoči poslednjeg kola visiti naglavačke nad provalijom. Jer, moraće da pobede Češku i da Turska ne savlada Island kod kuće. Zato je realnije da večeras očekuju pomoć od Čeha koji su još ranije obezbedili plasman u Francusku.

Pobedu u Kazahstanu, Holandiji su doneli Džordžinjo Vajnaldum i Vesli Snajder. veszista Njukasla je otvorio Kazhstance u 33. minutu preciznim udarcem po zemlji sa ivice šesanesterca, a Snajder je topovskim udarcem pod prečku rešio sve dileme i doneo malo olakšanje Holanđanima. Kazahstanci su u 96. minutu uspeli da dođu do počasnog gola…

U drugom meču u grupi, Island je neprijatno iznenadio remijem (2:2) na svom terenu sa Letonijom, ali baš ih briga kada su još ranije obezbedili plasman u Francusku. Senzacija ovih kvalifilkacija je imala vođstvo od 2:0 na poluvremenu, ali su Letonci uspeli da preko Kaune i Sabale izjednače i sačuvaju ponos. 

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija HolandijeKvalifikacije za EURO 2016Holandija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara