"Honda slavi gol"
"Honda slavi gol"

Honda igra sam, Japanci bez primljenog gola jure ka odbrani titule! A Iračanima bi bolje bilo da ne šutiraju penale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.01.15. | 12:07

Poznati svi parovi četvrtfinala Kupa Azije

Honda slavi golKažeš Japan, misliš Kejsuke Honda. Prvotimac Milana ponovo se ispostavio kao ključni igrač Samuraja i najviše je zahvaljujući njemu selekcija Havijera Agirea utabala je put ka trećoj vezanoj pobedi na Kupu Azije, vrednoj prvog mesta u Grupi D. Japanci su savladali Jordan sa 2:0 i bez primljenog gola se plasirali u četvrtfinale, gde će im rival biti Ujedinjeni Arapski Emirati.

Branilac titule oslonio se na umeće bivšeg veziste moskovskog CSKA, koji je ponovo bio strelac, pa sad može da se podiči podatkom da je na turniru u Australiji svaki put doveo svoju reprezentaciju u vođstvo. Tako je bilo protiv Palestine i Iraka, a golgeterski instinkt nije ga prevario ni u 24. minutu utakmice sa Jordanom. Doduše, veliku zahvalnost duguje golmanu Ameru Šafiju koji mu je loptu, posle odbrane, praktično servirao na nogu, a Honda takve propuste ne prašta.

Izabrane vesti

Čuvar mreže Jordana može se smatrati krivcem i za drugi gol, koji je osam minuta pre kraja postigao Šinđi Kagava i osigurao Japancima maksimalan učinak, uz napomenu da je njegov kolega na suprotvnoj strani Ejđi Kavašima svoj posao obavio bez problema i seriju Japanaca bez primljenog gola na Kupu Azije (računajući i prethodno izdanje) produžio na četvrti meč.

 

Identičnih 2:0 bilo je i na susretu Irak - Palestina. U centru pažnje bio je napadač Junis Mahmud. Jeste postigao vodeći pogodak u 48. minutu - i to glavom posle kornera - ali je 11 minuta kasnije promašio jedanaesterac.

Nije na odmet da narednih dana poradi na koncentraciji i vežbanju udaraca sa 11 metara. Jer sa bele tačke nije bio precizan ni u pripremnom period, kad je panenkom pokušao da prevari golmana Irana.

Prisetite se tog detalja...

A upravo su Iranci naredni rival slekcije čiji je trijummf danas potvrdio Ahmed Jasin dva minuta pre kraja.

Parovi četvrtfinala:
Južna Koreja - Uzbekistan (22. januar)
Kina - Australija (22. januar)
Iran - Irak (23. januar)
Japan - Ujedinjeni Arapski Emirati (23. januar)

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalPalestinameđunarodni fudbalKup AzijeKejsuke HondaJapanIrak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara