""
""

RUSIJA: Dinamo zalečio rane posle blamaže u derbiju! Zenit slavio s igračem manje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.13. | 18:41

Moskovljani golom Noboe u 71. minutu savladali Terek - 1:0

Moskovski Dinamo donekle se iskupio za blamažu u prošlom kolu ruske Premijer lige, kada je poražen ucderbiju od Spartaka sa 1:4! U poslednjem meču subotnjeg programa ekipa Dana Petreskua savladala je Terek rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Ekvadorac Noboa u 71. minutu utakmice.

Dinamo se dosta mučio, ali je ipak stigao do vredne pobede, koja ga vraća u gornji deo tabele. Pogotku Noboe prethodio je odličan dubinski pas, sjajan prijem lopte Voronjina i asistencija Ekvadorcu, koji sa dva-tri metra nije mogao da promaši.

Izabrane vesti

U pretposlednjem meču danas Tomsk je izgubio od Urala kod kuće rezultatom 1:2 (1:2). To je prvi trijumg gostujućeg tima i četvrti vezani poraz Tomska. 

U okolnostima kad im se isključi igrač – a bilo je toga ovog leta na pretek - treneri srpskih klubova ponavljali su kao pesmicu protokolarnu izjavu „bilo nam je teško s desetoriciom na terenu“. Ako im se sledeći put tako nešto desi možda ne bi bilo zgoreg da pogledaju kako je takvu situaciju rešio Lućijano Spaleti. Trener Zenita nije se skrivao, nije se povlačio, iako je kao pravi Italijan imao legitimno pravo da to učini posle crvenog kartona Hulka, ali je umesto grozničavog čuvanja u tom trenutku 1:1 naredio ofanzivu i to mu se isplatilo, pošto je na gostrovanju u Nižnji Novgorodu tim iz Sankt Peterburga slabio pobedu 3:1.

I to najviše zahvaljujući trostrukom strelcu Daniju. Portugalac je pogodio u 19. minutu, posle pasa Širikova, Volga je izjednačila 120 sekundi kasnije (strelac Karajaka), da bi onda nastali problemi za vicešampoiona Rusije. Brazilac Hulk je dobio dva žuta kartona i od 27. minutu činilo se da će Zenit izguibiti ono što je do tad stekao, međutim...

Spaleti je naredio ofanzivu sa desetoricom, da bi Dani do kraja bio nereševa enigma za uporne domaćine koji su odolevali do 80. minuta. Tad je levokrilni vezista deneo Zenitu novo vođstvo posle proigravanja Bistrova, u finišu osigurao pobedu nas pas Fajzulina, a Srbima nacrtao kako se igraju mečevi u kojima imaš brojčani zaostatak.

Naši internacionalci Aleksandar Luković i Milan Rodić presedeli su meč na klupi, kao i Crnogorac Luka Đorđević.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 4. KOLO

Volga – Zenit 1:3 (1:1)
/Karajaka 21 – Dani 19, 80, 89/

Tom – Ural 1:2 (1:2)
/Portnjagin 19pen - Tumasjan 2, Sarkisov 25/

Dinamo – Terek 1:0 (0:0)
/Noboa 71/

Nedelja:

11.30: Rubin – CSKA
14.00: Amkar – Krila sovjetov
18.30: Kubanj – Spartak Moskva

Ponedeljak:

18.00: Lokomotiva – Krasnodar

Petak:
Anži – Rostov 0:1 (0:0)
/Kanga 52/

(FOTO: Action images)


tagovi

DaniDinamo MoskvaEvropaPremijer ligaRusijaTerek GrozniTom TomskUralVolgaZenit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara